Bernardeschi tvrdi da bi Italija trebala biti na SP-u iako se tamo nije plasirala, objasnio i zašto
Bernardeschi ima interesantan prijedlog, ali sada je već kasno za to

Ne ide to tako

Bernardeschi tvrdi da bi Italija trebala biti na SP-u iako se tamo nije plasirala, objasnio i zašto

E. Škorić

Federico Bernardeschi tvrdi da se Italija trebala automatski kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo u Kataru i žali što FIFA nema takvo pravilo.

Azzurri nisu igrali na posljednja dva Svjetska prvenstva. Ostali su bez plasmana u Kataru nakon što su izgubili od Sjeverne Makedonije u dramatičnom doigravanju u kojem je pobjednik odlučen golom u 92. minuti.

Tako na Mundijalu nema jedne od najvećih nogometnih sila, reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo prošle godine pobijedivši Englesku na Wembleyju boljim izvođenjem penala.

"Boli jer mislim da smo to zaslužili. Po meni bi četiri pobjednika kontinentalnih turnira trebali dobiti osigurano mjesto na Svjetskom prvenstvu", rekao je Bernardeschi La Gazzetta dello Sport, a prenosi Football Italia.

"Samo pomislite da sam evropski prvak i da nikad nisam igrao na Svjetskom prvenstvu, pa to je apsurdno", tvrdi bivši igrač Juventusa, koji sada igra u MLS-u za Toronto.

Bernadeschijevi komentari ponavljaju riječi legendarnog Roberta Baggia, koji je rekao da je "sramotno" i "ludilo" što Italija nije dobila priliku da igra u Kataru.

Za razliku od većine jakih reprezentacija, Italija je morala da igra prijateljske utakmice protiv Albanije i Austrije. Prvi meč je dobila sa 1:0, drugi izgubila sa 2:0.

Što se Bernardeschija tiče, on uživa u Kanadi i postigao je osam golova uz tri asistencije na 14 nastupa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Priznaje da navija za Kanadu sada kada Italije nema na Svjetskom prvenstvu.

"Kanada se podigla, zadovoljan sma kako su igrali protiv Belgije na prvom meču. Razina američkog nogometa se podigla, a mislim da će samo dodatno rasti. Vrhunac će biti Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjevernoj Americi", kazao je na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti