Chiesa: Pocijepan sam iznutra kad vidim da oni igraju Ligu prvaka, a mi ne

U Juventusu i danas tuguju

Chiesa: Pocijepan sam iznutra kad vidim da oni igraju Ligu prvaka, a mi ne

Edmir Škorić

Juventusu su oduzeti bodovi prošle sezone, zbog čega je tim na kraju ostao bez nastupa u Evropi. Da nije bilo žestoke odluke Fudbalskog saveza Italije, Stara dama bi vjerovatno igrala u grupnoj fazi Lige prvaka.

Juventus je prije donošenja odluke zauzimao drugo mjesto sa 69 bodova, ali je potom doživio veliki pad i na kraju nije dobio ni mogućnost da igra u evropskim takmičenjima.

Fudbaerima tima iz Torina preostalo je sada samo da "uživaju" u utakmicama drugih italijanskih klubova u Ligi prvaka, pa uz male TV ekrane prate Milan, Napoli, Inter i Lazio.

Činjenica da ne igraju Ligu prvaka boli mnoge od njih, a to je sada javno priznao napadač Federico Chiesa.

Napadač crno-bijelih je rekao da prati Ligu prvaka i da se osjeća još gore kada vidi da Milan igra tamo, iako je bio peti na tabeli, a nedostaje Juventus.

Oglasi

„Pratim Ligu prvaka i muka mi je kada vidim da igra Milan, koji je prošlu sezonu završio peti, a mi koji smo to zaslužili na terenu moramo to da gledamo na TV-u. Prošli smo kroz dvije turbulentne sezone i ove godine nam je cilj da se vratimo u Ligu prvaka, ali naravno zbog same historije ne treba da se krijemo od većih ciljeva”, izjavio je Chiesa.

Talentovani italijanski napadač ove sezone je potpuno ostavio povredu iza sebe i igra u novoj ulozi, bliže golu, gdje trener Allegri očekuje da postigne još golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juve trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli Serije A sa 14 bodova, a sutra igra torinski derbi na svom stadionu. Taj meč počinje u 18 sati.

Juve će biti oslabljen jer zbog povreda izostaju Vlahović, Milik, De Sciglio, Alex Sandro, a odavno nema Pogbe koji je pod suspenzijom zbog dopinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti