Fudbaler Juventusa nije krio ljubomoru i prozvao je ljute rivale
FOTO: EPA

Rekao što mu je na duši

Fudbaler Juventusa nije krio ljubomoru i prozvao je ljute rivale

Haris Zilić

Juventus ove sezone ne gledamo u evropskim takmičenjima. Torinezi su prošle godine zauzeli sedmo mjesto u Seriji A nakon što su im oduzeti bodovi, izborili su nastup u Konferencijskoj ligi, ali odustali su od iste kako bi i smanjili kazne u Seriji A, a njihovo mjesto zauzela je Fiorentina.

U Juventusu je svakako žal što ne igraju Ligu prvaka ove godine, a to psoebno boli Federica Chiesu (25).

Fudbaler Juventusa je dao zanimljivu izjavu za Tutosport u kojoj ne krije činjenicu da mu teško pada sezona bez Lige prvaka.

"Ljubomoran sam dok gledam utakmice Lige prvaka. Zaslužili smo da igramo, ali oduzeti su nam bodovi sada nas nema među najboljim klubovima Evrope", rekao je Chiesa, a onda se dotakao i ljutih rivala.

"Milan je završio peti u prvenstvu, a sada igra Ligu prvaka jer smo mi kažnjeni osvajanje oduzimanjem bodova, drugačije ne bi igrali."

Oglasi

Svakako da će ova izjava izazvat i reakcije među navijačima Milana, a Rossoneri su u prva dva kola grupne faze Lige prvaka protiv Newcastela i Borussie Dortmund upisali dva remija od 0:0.

Juventusu tako ostaje da se ove sezone posveti Seriji A, kao i Kupu Italije.

Što se tiče Federica Chiese, imao je dosta problema s povredama u prethodnom periodu, dugo je tražio pravu formu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na startu ove sezone odigrao je sedam utakmica u Seriji A, postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Čini se da vraća staru formu što svakako raduje navijače Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi