Bio s Messijem pod tušem u svlačionici i šokirao se šta ga je Argentinac pitao: "Nisam to očekivao"

Boateng otkrio zanimljivosti iz perioda dok je igrao za Barcu

Bio s Messijem pod tušem u svlačionici i šokirao se šta ga je Argentinac pitao: "Nisam to očekivao"

Endin Čaušević

Kevin-Prince Boateng nedavno je završio svoju igračku karijeru u kojoj je igrao za nekoliko evropskih velikana, a prije nekoliko dana gostovao je u emisiji koju vodi Rio Ferdinand i govorio je, između ostalog, o vremenu u Barceloni i otkrio kakav razgovor je vodio s Lionelom Messijem ispod tuša u svlačionici.

Boateng je ponikao u dresu berlinske Herthe za koju je debitovao još 2005. godine, a dvije godine kasnije je za osam miliona eura prešao u Tottenham.

Nakon Tottenhama igrao je za Borussiju Dortmund, Portsmouth, Genou, Milan, Schalke, Las Palmas, Frankfurt i Sassuolo da bi početkom 2019. godine fudbalski svijet bio u šoku kada je potpisao za Barcelonu.

Boateng je u katalonski klub stigao na posudbu iz Sassuola do kraja sezone i imao je ulogu rezervnog napadača, te se nije previše naigrao i na Camp Mou zatržao se svega šest mjeseci.

Međutim, imao je priliku da bude dio jedne od najboljih ekipa svijeta, a naravno u centru pažnje bio je Messi. Boateng je gostovao prije nekoliko dana u emisiji kod Ferdinanda u kojoj je govorio i o vremenu provedenom u Barceloni, te je otkrio da je za šest mjeseci samo jednom pričao s Messijem i to pod tušem.

Oglasi

No, Boateng je nasmijao mnoge kada je otkrio šta ga je Messi pitao, odnosno kada je sam shvatio zbog čega mu je postavio to pitanje što je otkrilo da ni Argentinac nije bio previše hladnokrvan na ono što radi Cristiano Ronaldo.

"Pogledajte Messija. On je kapiten, a uopšte ne priča i nema potrebe da to radi jer on 'priča' na terenu", rekao je Boateng, a zatim ga je Ferdinand pitao: "Da li ti je ikad rekao nešto tipa 'dobro si igrao' ili slično?".

"Ne. Pričali smo jednom pod tušem u svlačionici. Pitao me da li je teško postizati golove u Italiji jer je Ronaldo u tom trenutku igrao tamo. Pitao me da li bi on dao tamo dosta golova i rekao sam mu da bi zabio koliko god hoće jer je on Messi. Ali, vidio sam i tada da postoji taj mali rivalitet između njih dvojice. Poštuju se, ali prate obojica prate jedan drugog šta rade na terenu".

"Da li bi Messi dostigao Ronaldove brojke u Italiji? Ma, vrlo lako. Može da postigne gol kada god to želi baš kao i Ronaldo. Oni mogu da igraju gdje god žele i da dominiraju", dodao je Boateng.

Oglasi

@cheekysport

Kevin Prince Boateng on Lionel Messi’s obsession with the Cristiano Ronaldo Rivalry 🤝😳

♬ original sound - Joel Beya

No, također priznao je da je uvijek bio više Ronaldov fan nego Messijev, te da je kada je potpisao za Barcelonu jednostavno morao reći da je Messi najbolji svih vremena.

"Pitali su me ko je najbolji igrač na svijetu i rekao sam Messi. To je najveća laž koju sam ikad rekao, ali morao sam jer sam potpisivao za Barcelonu i nisam smio ni spomenuti Ronalda", kaže Boateng.

@sharp_entertainment

Kevin Prince Boateng confirms that he was forced to say that Messi is the Goat when he signed for Barca 😂😂😂 #messi #barcelona #princeboateng

♬ original sound - Sharp Entertainment
Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 36-godišnjak je nakon Barcelone igrao još za Fiorentinu, Bešiktaš i Monzu da bi protekle dvije godine nastupao za Herthu gdje je ljetos i završio svoju igračku karijeru.

U dresu Barcelone je Boateng za šest mjeseci odigrao svega četiri utakmice i nije imao nikakav poseban učinak u dresu katalonskog kluba, ali svejedno je uspio da osvoji titulu prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi