Do prije dvije godine radio je u supermarketu i na građevini, a sinoć debitovao za Italiju
Foto: EPA & Instagram

I to bez debija u Seriji A

Do prije dvije godine radio je u supermarketu i na građevini, a sinoć debitovao za Italiju

E. Ganibegović

Reprezentacije Engleske i Italije podijelile su bodove u trećem kolu Lige nacija odigravši sinoć 0:0.

Selektor Italije Roberto Mancini na Molineuxu je šansu u prvih 11 dao i 23-godišnjem stoperu Federicu Gattiju kojem je to bio debi za selekciju Italije.

Odigrao je Gatti svih 90 minuta i zaradio žuti karton, no priča koja se krije iza njega je filmska.

Naime, Federico Gatti je u sezoni 2020/2021. igrao u Pro Patriji, momčadi iz talijanske 3. lige. Osim toga, igrač je imao i druga zanimanja od kojih je zarađivao novac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BumP-m7n1PO/[/instagram]

U to vrijeme radio je u supermarketu, pa čak i na građevini, jer su prihodi od italijanskog niželigaša bili premali, a perspektiva svijetle budućnosti za fudbalera Pro Patrije tada nije bila izvjesna.

Oglasi

Međutim, sudbina mu se osmjehnula, a Frosinone ga je kupio na kraju sezone, u ljeto 2021. godine, te je dobio priliku da zaigra u Seriji B.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CerelshMJmx/[/instagram]

Nakon samo šest mjeseci Talijan je impresionirao i došao do velikog transfera. Kupio ga je Juventus za pet i po miliona eura.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZh3AOKgALk/[/instagram]

Momčad iz Torina pustila je igrača da ostane na posudbi u Seriji B do kraja sezone, a čini se da je Roberto Mancini također bio oduševljen kvalitetama defanzivca te ga je pozvao u talijansku reprezentaciju.

Gatti je debitovao u sinoć utakmici Lige nacija protiv Engleske i tako dokazao da vas bez obzira na prošlost vaš talent i rad mogu odvesti na visoku razinu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

On je u nedavno završenoj sezoni odigrao 35 utakmica u Seriji B, gdje je postigao pet golova i dodao dvije asistencije.

U dvije godine od rada u supermarketu i na građevini, te igranja u trećoj ligi, do dresa Juventusa i debija za Italiju, evropskog prvaka. A još nije debitovao ni u Seriji A... 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi