Sve počelo na terenu: Kamera snimila kako je Valverde htio udariti Baenu, pa se jedva suzdržao

Bilo je pitanje kada će doći do fizičkog okršaja

Sve počelo na terenu: Kamera snimila kako je Valverde htio udariti Baenu, pa se jedva suzdržao

E. Čaušević

Federico Valverde našao se u centru skandala nakon što je sinoć na parkingu nokautirao Alexa Baenu poslije meča Real Madrid - Villarreal. Valverde je to uradio jer mu je Baena navodno vrijeđao porodicu, a sada se pojavio i video na kojem se vidi da se veznjak Reala i na utakmici jedva iskontrolisao da šakom u glavu ne udari fudbalera Villarreala.

Okršaj Valverdea i Baena počeo je još prije nekoliko mjeseci kada su Real Madrid i Villarreal igrali u Kupu kralja, a tada je navodno veznjak Žute podmornice vrijeđao suprugu igrača Reala koja je tada bila u bolnici.

Valverdeova supruga bila je u bolnici jer su sumnjali da ima spontani pobačaj, ali na svu sreću pored svih komplikacija njihovo dijete je rođeno zdravo i živo.

Međutim, Baena navodno tada nije birao sredstva da uvrijedi Urugvajca i kako pišu španski mediji tada mu je rekao: "Plači sad kada znaš da ti se sin neće roditi".

Da Valverde i Baena imaju ozbiljan problem vidjelo se najbolje nakon sinoćnjeg meča. Urugvajac je na parkingu sačekao igrača Villarreala i dok je on išao prema klupskom autobusu istrčao je ispred njega i udario ga šakom u glavu s porukom da više ne dira njegovu porodicu.

Baena je optužen da je i sinoć vrijeđao porodicu veznjaka Real Madrida, ali je on to demantovao nakon utakmice i poručio da je tužan što je Valverde sve to uradio na parkingu.

Oglasi

Mnogi su bili šokirani potezom Valverdea, ali je očito bilo još i tokom meča koliko je on pun bijesa prema igraču Villarreala.

Kamere su snimile jedan njihov duel tokom utakmice kada je Baena faulirao igrača Real Madrida. Faul je bio bezazlen, ali je i tada Valverde htio da fizički nasrne na igrača Villarreala što se na snimku jasno vidi, no uspio je da se suzdrži.

Taj detalj sa sinoćnjeg meča Real Madrida i Villarreala pogledajte OVDJE.

Valverde je očito čekao da se meč završi kako bi Baeni rekao šta ima, da li da će ga baš udariti šakom u glavu niko nije mogao ni slutiti. Urugvajcu prijeti žestoka kazna i suspenzija, ali kako je madridski AS objavio mogao bi se izvući.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, AS piše da Baena neće tužiti Valverdea što je šokiralo sve jer će u tom slučaju on proći bez kazne. Baenina žalba potrebna je da bi La Liga mogla reagovati i pokrenuti istragu, te na kraju kazniti veznjaka Real Madrida.

Međutim, ukoliko Baena zaista odluči da neće tužiti Valverdea na kraju istrage neće biti, ali ni kazne za Urugvajca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1576541640
Svaka čast na samokontroli care naš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi