Dok su sve oči uprte u Judea Bellinghama, Real Madrid ima svog tihog heroja

Federico Valverde jedan je od ključnih igrača tima

Dok su sve oči uprte u Judea Bellinghama, Real Madrid ima svog tihog heroja

Eldar Ganibegović

Real Madrid odlično stoji kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka. Prvo ime tima je Jude Bellingham, ali Kraljevi imaju i svog tihog heroja, kako su ga prozvali mediji u Španiji.

Izuzmemo li poraz od Atletico Madrida, Real Madrid ima savršenu sezonu. Sjajno su startali i u Primeri i u Ligi prvaka.

Poslije devet kola u Primeri Real Madrid ima 24 od mogućih 27 bodova i nalazi se na prvom mjestu. Dva boda manje ima hit sezone Girona, a tri Barcelona.

Sjajno su Kraljevi počeli i pohod na titulu prvaka Evrope. Prvo je pao Union Berlin u prvom kolu, da bi u drugom srušen bio i Napoli u gostima.

Prvo ime Real Madrida je Jude Bellingham, ofanzivac pristigao ljetos iz Borussije Dortmund. Na deset utakmica u sezoni postigao je isto toliko golova i podijelio tri asistencije.

Međutim, Real Madrid ima svog heroja iz sjene, kako su ga nazvali mediji u Španiji. U pitanju je urugvajski veznjak Federico Valverde.

Oglasi

Valverde je igrao na svih 11 utakmica koje je Real Madrid odigrao ove sezone i ima 838 minuta na terenu. Poređenja radi, samo Rudiger, Bellingham i Tchouameni su igrali više minuta od njega.

Nijedan igrač Real Madrida nije osvojio više lopti ili stvorio više velikih šansi od Valverdea. U vrhu je i po dodavanjima u posljednjoj trećini (22), odmah iza Modrića (26). 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nije da Valverde nije učestvovao i u golovima. U utakmici protiv Osasune, prvi put u karijeri upisao je dvije asistencije na utakmici. Valverde ove sezone ima gol i tri asistencije. Nije loš broj za igrača od koga se traži da igra dublju ulogu i bude "box to box" veznjak. 

Na nesreću po Valverdea, ukraden mu je gol sezone kada je njegov čudesni udarac protiv Napolija dodijeljen kao autogol golmanu Napolija Meretu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi