Valverde skupio hrabrosti i rekao istinu o sebi: "Neću biti manje fudbaler što sam to rekao"

Sjajni veznjak Reala

Valverde skupio hrabrosti i rekao istinu o sebi: "Neću biti manje fudbaler što sam to rekao"

Admin Čaušević

Sjajni veznjak Real Madrida Federico Valverde je nedavno prozvan kukavicom zašto što nije želio šutirati penal u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Sada je Urugvajac otkrio istinu o sebi.

Valverde je već nekoliko godina nezamjenljiva karika Real Madrida i neko na koga navijači Kraljeva gledaju kao budućeg kapitena zbog svoje borbenosti, zalaganja i odanosti Los Blancosima.

Real Madrid za nekoliko dana igra polufinale Lige prvaka protiv Bayerna nakon što je prethodno eliminisao Manchester City, a Valverde je bio jedan od boljih pojedinaca u dvomeču sa Građanima.

Ipak, kada je trebalo pucati penale urugvajski veznjak se sklonio sa strane. Tada je dobio kritike od mnogih, međutim pred duel sa Bayernom je rekao istinu o sebi zašto nije pucao.

"Zašto nisam pucao u penal protiv Manchester Cityja? Bio sam umoran i mislim da je u tim trenucima najvažnija bila glava", rekao je Valverde te nastavio:

"Ako se ne osjećaš dobro, nećeš biti manje fudbaler ako kaže istinu. I mislim da se u tom trenutku također moraš riješiti ponosa i ega."

Oglasi

"Ako nisam spreman za određeni trenutak, prepustit ću to drugom saigraču", kazao je 25-godišnji fudbaler koji pokazao veliku dozu iskustva s ovom izjavom.

Vrlo često se zna desiti da pojedini igrači preuzmu na sebe odgovornost i kada se ne osjećaju spremnim za šutiranje pa na kraju promaše.

Urugvajac protiv Manchester Cityja sebi nije to želio dopustiti i ispostavilo se da je bio potpuno u pravu pošto su Kraljevi uspjeli proći dalje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je još jednom pokazao odliku Real Madrida. Na prvo mjesto se uvijek stavlja timski uspjeh, pa tek onda pojedinačni.

Nema sumnje da će Urugvajac zbog ovih zrelih riječi još više porasti u očima pristalica popularnih Kraljeva koji su u pohodu na duplu krunu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Ja zaboravio da ima i valverde hehehe hajde utorak hajde....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi