"Volio bih da sam idol mom sinu, ali nažalost on na utakmice Reala dolazi zbog drugog igrača"

Veznjak Reala priznao

"Volio bih da sam idol mom sinu, ali nažalost on na utakmice Reala dolazi zbog drugog igrača"

Edmir Škorić

Fudbaler Real Madrida, Federico Valverde, otrio je u intervjuu za TNT Sports da je jedan od njegovih saigrača idol njegovom sinu.

Sin Federica Valverdea, Beni, ima četiri godine i već je označio svog fudbalskog idola. Urugvajski reprezentativac pomalo je razočaran što to nije on, nego čovjek s kojim dijeli svlačioncu.

"Volio bih biti idol mom sinu, ali ja to nisam, njegov idol je Vinicius. On dolazi na utakmice Reala da gleda njega, a ne mene", kazao je Valverde.

"Sve je dobro. On Vinija vidi drugim očima, s drugačijim divljenjem,” objasnio je Valverde, koji je Viníciusov suigrač otkako su obojica stigli u Real Madrid 2018. godine. Valverde o Brazilcu govori sa puno divljenja.

"On je sjajan igrač i sjajna osoba. On je nevjerovatan igrač, ali također ne može trčati 90 minuta od gola do gola, trebamo ga svježeg naprijed i moramo raditi na tome da može primiti loptu bliže suparničkom prostoru i napraviti magiju koju zna učiniti”, objasnio je veznjak.

Oglasi

Inače, Valverde je igrao sinoć u remiju Real Madrida i Leipziga (1:1). Njegov tim nije imao svoju noć, Leipzig je bio bolj, ali zahvaljujući 1:0 pobjedi iz prve utakmice, madridski tim je prošao u četvrtfinale.

"Moramo biti samokritični, moramo dobro razmisliti o tome što smo napravili, ovo nije bila sjajna utakmica," rekao je Urguvajac.

Valverdeovo mišljenje o Mbappeu?

Postoje šanse da bi Real Madrid mogao igrati protiv PSG-a u jednoj od nokaut rundi Lige prvaka ove sezone, a na pitanje o tome, fudbaler Reala je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Prije ili kasnije se moramo suočiti s velikim ekipama i vrhunskim igračima kao što su PSG ili Mbappe. Ako želimo da budemo prvaci u Ligi prvaka, ne smijemo se nikgoa plašiti. Mbappe je maestralan i jedan od najboljih na svijetu uz Vinija, Jueda, Rodryga... Oni su trentuno najbolji igrači na svjetskoj razini", poručuje Valverde.

Kao i svi drugi igrači i članovi Reala, tako ni Valverde ne želi govoriti o tome hoće li Mbappe na ljeto doći u Madrid. Sve su prilike da hoće, ali za sada se u javnost ne izlazi s tim stvarima i čeka se pogodan trenutak da se saopšti ta velika odluka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi