Dudićev Radnički večeras igra važan meč, a i sutra im je poseban dan
FOTO: FK Radnički Kragujevac

U igri za Evropu su na dva fronta

Dudićev Radnički večeras igra važan meč, a i sutra im je poseban dan

Samir Mlaćo

Važan meč večeras protiv Voždovca u okviru 30. kola Super lige Srbije igra Radnički iz Kragujevca kojisa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić.

Radnički je već izborio play off, odnosno mjesto među osam timova, a kada su u Kragujevac stigli Dudić te prvi pomoćnik Adnan Jahić ovaj tim je bio na posljednjem mjestu.

Do jučer su bili četvrtoplasirani, a sada su na šestom mjestu.

Ukoliko danas Radnički slavi, može doći na peto mjesto, a ukoliko izgubi, ostat će na šestom mjestu pred završnicu sezone.

Lider je Crvena zvezda koja ima 77 bodova, Partizan je na 70 i čini se da je bitka za prvaka porazom Partozana kod Čukaričkog završena.

TSC ima 60 bodova, Vojvodina je na 50, ali Vojvodina ima bolju gol razliku od Radničkog, te se situacija za četvrto mjesto ne može promijeniti.

Oglasi

Voždovac je na 13. mjestu, a meč se igra večeras od 20 sati.

Cilj Radničkog je svakako što bolja pozicija za play off, a u borbi za Evropu su i Kupu Srbije.

Prije par dana Radnički je u četvrtfinalu savladao Novi Pazar sa 3:1, te izborio plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju, što je historijski uspjeh ovog kluba. Tu su još FK Crvena zvezda, FK Partizan i FK Vojvodina.

Igra se jedna utakmica, nema povlaštenih, a žrijeb je zakazan sutra za 12 sati.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Moguće je da publika u Srbiji gleda veliki derbi Crvene zvezde i Partizana, a vječiti rivalima svakako da će pokušati planove pokvariti Radnički i Vojvodina.

Veliko finale igrat će se na stadionu u Loznici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti