Potvrđen termin velikog derbija između Željezničara i Sarajeva

Sastaju se u sedmom kolu

Potvrđen termin velikog derbija između Željezničara i Sarajeva

Endin Čaušević

Prvi ovosezoniski gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u okviru sedmog kola Premijer lige BiH.

Sarajevski rivali će i ovog vikenda imati teške izazove u okviru šestog kola, ali mnogi s nestpljenjem očekuju vječiti derbi koji će se igrati na Grbavici.

Što se tiče Željezničara ekipa Edisa Mulalića će ovog vikenda na teško gostovanje kod ekipe Borca, dok Sarajevo igra u petak na Bilinom polju protiv Slobode.

Nakon toga jasno je da će sve misli biti okrenute na utakmicu sedmog kola i prvi ovosezonski okršaj ljutih rivala.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva će se igrati u petak 26. avgusta, a potvrđeno je da se meč igra sa početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da nas na Grbavici očekuje dosta uzbuđenja kao što je to i običaj u velikom derbiju ovih rivala.

Nakon pet odigralih kola Sarajevo je drugoplasirano s devet bodova, dok je Željezničar treći sa samo jednim bodom manje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
najveći derbi u ovoj državi je zrinjski-velež.
2 11
hzsg
S obzirom da će Sarajevu pripasti samo 1500 karata za kavez na sjevernoj tribini, a za ostale tribine mi im ulaz zabranjen, nadam se da ce napokon navijaci żeljane oboriti svoj rekord za ovu sezonu i da ce ih doci barem 5000.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti