Ozbiljna briga u Veležu pred utakmicu decenije

Stigle zabrinjavajuće vijesti

Ozbiljna briga u Veležu pred utakmicu decenije · Saznajemo

A. Čaušević

FK Velež 19. maja igra najvažniju utakmicu u periodu poslije agresije na BiH. 

Proteklih nekoliko godina Velež je doživio naglu ekspanziju te se mostarski klub doveo u situaciju da se bori za trofej.

Prilika za osvajanje prvog trofeja u nezavisnoj BiH Mostarski Crveni će imati u finalu Kupa BiH kada će na Bilinom polju odmjeriti snage sa Sarajevom.

Do finalnog okrašaja u Zenici ostale je nešto manje od tri sedmice, a u taboru popularnih Rođenih su stigle poprilično zabrinjavajuće vijesti.

Kako SportSport.ba saznaje na jednom od posljednjih treninga povredu lože je obnovio Nermin Haskić i sada ga čeka pauza.

Prve prognoze govore da će Veležovo veliko zimsko pojačanje odmarati između 10 i 14 dana što znači da je njegov nastup u finalu Kupa pod velikim znakom pitanja.

Iskusni 32-godišnjak je do sada skupio 10 nastupa za Velež i postigao je četiri gola, od kojih su dva stigla u Kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povredu je zadobio protiv Slobode na Tušnju kada je napustio igru nakon 20-ak minuta, nakon određene pauze vratio se početkom sedmice protiv Posušja, međutim sada će ponovo morati na pauzu.

Inače, do finala Kupa Velež će igrati gradski derbi protiv Zrinjskog 10. maja pa je vrlo izgledno da će Haskić propustiti i taj susret.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Nadam se da ce vam BP bit sretno, da osvojite kup i da igrate europske utakmice na BP. Sretno!
11 1
Ecosport
Nadat se oporavku. Jest da ga je malo stalo u zadnje vrijeme, ali bi taman u kupu proradio. Trebaju nam zdravi i dostupni svi igrači.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi