Kada će se igrati sarajevski i mostarski derbi?

Oba meča su na programu u 30. kolu

Kada će se igrati sarajevski i mostarski derbi? · Saznajemo

A. Čaušević

Dva najveća gradska derbija bh. fudbala na programu su u 30. kolu. U Mostaru će se sastati HŠK Zrinjski i FK Velež, a u Sarajevu, FK Sarajevo i FK Željezničar. 

Ranije određenim kalendarom odlučeno je da se mečevi 30. kola igraju sredinom sedmice što je zadalo glavobolju oko određivanja satnice i termina susreta pogotovo jer se u ovoj rundi igra i treći gradski derbi bh. prvenstva između Tuzla Cityja i Slobode na Tušnju.

Kako SportSport.ba saznaje treći ovosezonski mostarski derbi igrat će se u utorak 10. maja. Meč na stadionu Pod bijelim brijegom počet će u 20 sati.

Kako sada stvari stoje i sarajevski derbi će se igrati istog dana kada i mostarski. FK Sarajevo je na društvenim mrežama potvrdio datume mečeva do kraja sezone, a okršaj protiv najvećeg rivala je potvrđen za utorak, 10. maj.

Obzirom da se radi o radnom danu jasno je da će se i na stadionu Asim Ferhatović Hase paliti reflektori, a spominje se termin također od 20 sati.

U slučaju da se oba susreta budu igrala istovremeno bio bi to ozbiljan udarac za sve ljubitelje bh. fudbala jer se radi o duelima koji privlače najviše pažnje pa bi gledatelji bili primorani da biraju između jedne od dvije utakmice.

Inače, kada su u pitanju susreti 29. kola već sada je poznato da će se dvije utakmice igrati u petak 6. maja. Radi se o duelima Velež - Rudar Prijedor i Sarajevo - Radnik Bijeljina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, uspjeli smo saznati da će se i posljednja dva kola (32. i 33.) Premijer lige igrati u identičnim terminima i to 22. i 29. maja, a početak mečeva je zakazan za 17 sati.

Kada su u pitanju finalisti Kupa BiH, Velež će meč protiv Tuzla Cityja igrati u subotu 14. maja, Sarajevo će Širokom Brijegu gostovati u nedjelju, 15. maja. Podsjećanja radi, finale Kupa igra se u četvrtak 19. maja na stadionu Bilino polje i to vrlo vjerovatno od 19 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Derbi je derbi al očigledno je da ni Zrinjski-Velež a ni Sarajevo-Željo ne nosi nikakvu rezultatsku neizvjesnost...naravno da je važno i dobro pobijediti u gradskom derbiju al u ovom sluu samo je stvar prestiža
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi