"Ne može dovijeka ovako"
Foto: D. Kurbegović

Izjave trenera

"Ne može dovijeka ovako"

E. Ganibegović

Sarajevo i Sloboda remizirali su 1:1 na otvaranju 6. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je dominirao tokom cijele utakmice, bio mnogo bliže pobjedi, na kraju promašio i penal u nadoknadi i ostao bez punog plijena. 

Trener Feđa Dudić poslije utakmice nije krio radost zbog dobre igre, ali ni razočarenje zbog rezultata:

"Prethodne dvije utakmice, ako i nismo imali neku igru, danas smo po svemu zaslužili da pobijedimo. Otvaranje utakmice, prve tri minute, dvije situacije za gol. Jedan kontranapad, ustvari nije ni kontranapad, bio je pozicioni, gdje pustimo veznog igrača da nosi 25-30 metara loptu, da pas i opet iz prvog šuta prema našem golu primimo gol".

"Tako valjda treba da bude. Nemam momcima šta da zamjerim. Stvarali smo prilike, vidjeli ste lopta šeta po liniji, prečke, golman brani i onda još na kraju imaš jedanaesterac i kad promašiš i to u 95. minuti, šta da kažeš. Idemo dalje, bitno je da smo danas igrali dobro za razliku od prethodne dvije utakmice. Kontrolisali smo utakmicu i jedino čime ne mogu biti zadovoljan jeste rezultatom", rekao je Dudić.

U narednom kolu na Grbavici Sarajevo čeka sarajevski derbi protiv Željezničara, a Dudić ga je najavio sljedećim riječima:

Oglasi

"Mora se i nama negdje vratit. Ne može dovijeka ovako. Radimo pošteno, možda nam se baš sljedeću utakmicu vrati kad bude najdraže. Neke ekipe protiv nas jednom-dvaput dođu do gola i daju gol. Mi smo danas dominirali, bezbroj prilika, ne znam koliko šuteva. Možda će nam se vratiti idući put, svako ima svoju neku sreću gdje ti se vrati. Mislim da radimo pošteno i nadam se da će se vratiti."

Trener Slobode Adnan Jahić također je prokomentarisao večerašnju utakmicu.

"Ja bih čestitao našim igračima na zadnjem atomu snage što su danas prikazali. Mi imamo problem kada neki igrači nisu na nivou, kada su energetski potrošeni. Nemamo možda ni adekvatne zamjene. Ja im još jednom čestitam. Imali smo peh da se Erić povrijedi. Danas je heroj bio Bukvić, a sutra će neko drugi", rekao je Jahić pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram čestitati Sarajevu na današnjoj igri. Prezentovali su dobar fudbal. Mi igramo na neku našu energiju, na htijenje, na dres, da damo maksimum i to je to. Želim Sarajevu da se što prije izvuće iz krize, kolegi Dudiću, mislim da rade odličan posao."

"Nama preostaje da se ovu sedmicu pripremamo za Posušje, da probamo nakon ove tri utakmice ovjeriti i Posušje akobogda pobijediti."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Nije cudo da i Sarajevo i Velez sa Dudicem stvaraju puno sansi, ne zabijaju golove, primaju ih vrlo lako. ZAKLJUČAK: Ne moze trener kojem su najveci uspijeh treniranje klubova ozz Gabele i Vrapcica vodit Sarajevo.
3 11
mesa
Sarajevo nek zahvali sudiji penel ne postojeci al ima boga i hvala mu dudicu idi vise ni t od trenera nisi..sarajevo je mnogo bolje trenere otjerao npr uscuplic kad treba daj ga da spasava ..cestitke slobodi na dobroj utakmici dudicu napusti sam molim te
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi