Ni penal u 95. minuti Sarajevu nije pomogao da dođe do pobjede protiv Slobode

Remi u Zenici

Ni penal u 95. minuti Sarajevu nije pomogao da dođe do pobjede protiv Slobode

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je na Bilinom polju odigrana prva utakmica 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su snage odmjerili Sarajevo i Sloboda.

Gledali smo sjajnu utakmicu, a na kraju je Sarajevo moglo do pobjede od 2:1 u 95. minuti, no promašili su penal i podijeljeni su bodovi rezultatom 1:1.

Odlična prilika za Sarajevo već nakon 23 sekunde. Suljić je proigrao Ikića koji iz jako dobre pozicije šutira pored gola.

Nova odlična šansa za Sarajevo u trećoj minuti. Musa je sjajno prošao, ubacio do Mulahusejnovića koji traljavo šutira, lopta dolazi do Suljića čiji šut iz sjajne pozicije brani Bukvić. U nastavku akcije dosuđen ofsajd.

Sarajevo je napadalo i dalje, ali u 16. minuti sijevnula je kontra Slobode. Duga lopta Vošnjaka koju sjajno propušta Maksimović za Komazeca, a ovaj iskosa s lijeve strane zakucava loptu iza leđa Dizdarevića.

Pet minuta nakon gola novi dobar pokušaj gostiju. Dobar šut Vošnjaka s distance, Dizdarević se nije dao iznenaditi i odbio je tu loptu na stranu.

Oglasi

Sarajevski tim je veliku šansu propustio u 30. minuti. Varešanović izlazi sam na golmana, Bukvić brani, šut Mulahusejnovića blokira Devedžić, a onda Ikić pogađa prečku.

Pred kraj prvog dijela nove dvije šanse za Sarajevo. U 43. minuti se Varešanović sjajno izborio za jednu loptu, nije bilo faula, a onda iz šesnaesterca iskosa s lijeve strane jako loše šutira, daleko od gola je to otišlo.

Sjajno je Čirjak proigrao Suljića u nadoknadi prvog dijela, ali ovaj katastrofalno šutira. Neobjašnjivo loš pokušaj kapitena Sarajeva je to bio.

Otvaranje drugog dijela donosi novu dobru šansu za Sarajevo. Ikić je maestralno prošao i ubacio, lopta je prošetala kroz peterac Slobode, Mulahusejnović i Varešanović kasne i propala je nova sjajna šansa za Sarajevo.

Do izjednačenja domaći tim dolazi u 52. minuti. Nardin Mulahusejnović je dobio jednu loptu od Asmira Suljića na vrhu kaznenog prostora, sjajno se okrenuo i pogodio mrežu Semira Bukvića.

Oglasi

Osam minuta nakon toga Đokanović dobro šutira s distance, odskočila je lopta ispred Bukvića, ali odlazi tik pored gola.

Minuta je bila 66. kada udarac Ikića brani Bukvić, Mulahusejnović pada u kaznenom prostoru, ništa od penala nije bilo.

Novi sjajan pokušaj Đokanovića s distance u 73. minuti, Bukvić još bolje brani, krajnjim naporom mora se reći. Nedugo zatim Kobiljar se našao u sjajnoj poziciji, ali njegov šut blokira njegov saigrač Džafić i propala je sjajna šansa. 

Nakon toga jedna polušansa i za goste. Mehmedović je išao u kontru, malo je oklijevao prije šuta koji na kraju blokira Đokanović.

Musa u kaznenom prostoru Slobode u 81. minuti, ubacuje, no opet nije bilo nikog da pospremi tu loptu u mrežu iz peterca. 

Oglasi

Pet minuta prije kraja utakmice Kobiljar je sjajno proigrao Kapića čiji šut brani Bukvić, Devedžić ispucava loptu, a domaći traže penal po treći put večeras. Nisu ga dobili. 

U 88. minuti opet su bordo momci tražili penal i opet ga nisu dobili. Salčin pada u kaznenom prostoru Slobode nakon sjajnog solo prodora, ali najstrožije kazne nije bilo.

Meč lopta za Sarajevo u 95. minuti. Devedžić je igrao rukom u kaznenom prostoru, Bandić je dosudio penal, Kapić je preuzeo odgovornost, a Bukvić odbranio i sačuvao bod Slobodi.

Prema trenutnom stanju na tabeli, Sarajevo je prvo s 10 bodova i jedini je tim koji ima svih šest odigranih utakmica, dok je Sloboda s dva meča manje i pet bodova manje na sedmom mjestu. 

U narednom kolu Sarajevo će na Grbavici igrati sarajevski derbi protiv Željezničara, dok će Sloboda dočekati Posušje.

Oglasi

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Sarajevo - Sloboda 1:1 (Mulahusejnović 52'; Komazec 16')

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Ramić, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Maksimović, Mehmedović, Komazec, Hadžibeganović, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
JOJ silji im sudija da dobiju i opet ne mogu hahahahahhaha ima pravde Sloboda ostecena
36 27
789012455
Sudija smjesan
22 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi