Robijaši se umiješali i zabranili im jug: Gdje će sada navijači Veleža!?
Foto: A. Čaušević

Finale Kupa BiH

Robijaši se umiješali i zabranili im jug: Gdje će sada navijači Veleža!?

E. Ganibegović

Za sedam dana na rasporedu je finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Snage idućeg četvrtka od 19 sati na Bilinom polju odmjerit će Velež i Sarajevo, no neće biti sve onako kako je planirano.

Konkretno, navijači Veleža, popularni Red Army, neće biti smješteni na južnu tribinu kako je prvobitno određeno.

Naime, najvatrenije pristalice domaćeg NK Čelik, Robijaši, uputili su dopis N/FSBiH u kojem su kazali da su protiv toga da se njihova južna tribina dodijeli Red Armyju, pa je krovna kuća bh. fudbala zbog sigurnosnih razloga odlučila premjestiti navijače mostarske ekipe.

Red Army će tako dobiti svoje mjesto na zapadnoj tribini (sektori F i E uz južnu tribinu) i bit će fizički odvojeni od ostatka navijača na toj tribini.

Horde zla, navijači Sarajeva, prema prvobitnom planu dobit će sjevernu tribinu stadiona Bilino polje. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ni Sarajevo ni Velež se nisu kroz Premijer ligu uspjeli plasirati u Evropu, pa će ova utakmica za oba tima značiti, osim bitke za trofej i bitku za evropsku scenu.

Susret se igra s početkom od 19 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jesamnisam
svih 5 robijasa je bilo slozno da se salje dopis, al kad celik propada, na tribinama ih nema ni toliko...
49 17
Mostarac94
pošteno nema tu šta, nije RA bio na jugu ni na Grbavici, tako da ne vidim problem, još bolje ovamo ispod krova ima da grmi
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi