Grbavicom odjekivalo: "Feđa Dudić!”
Navijači su večeras "rekli" šta misle o Dudiću

Ovacije za trenera Rođenih

Grbavicom odjekivalo: "Feđa Dudić!”

S. Grebović

Fudbaleri Veleža večeras su na Grbavici slavili protiv velikog AEK-a sa 2:1.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Ansarifada, ali se Velež brzo vratio eurogolom Pršeša.

U nastavku potpuni prekokret Rođenih režirao je Zajmović nakon sjajne asistencije Ćosića u 53. minuti susreta.

Nakon meča uslijedilo je veliko slavlje pristalica Veleža, a cijeli stadion je na kraju skandirao tvorcu ove ekipe Feđi Dudiću. Mladi stručnjak večeras je "magistrirao" i to na teškoj "temi".

Ruku na srce, AEK je u večerašnji okršaj ušao kao apsolutni favorit, a kada su poveli, mnogi i od navijača Veleža su se uplašili katastrofe. Ali, kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno da je Dudić sa svojim stručnim štabom fenomenalno skautirao protivnika.

Postavio je igru, baš onako kako AEK-u neće odgovarati, a zajedništvo koje vlada u ekipi, svojim autoritetom i poznavanjem fudbalske igre, mogao je stvoriti samo trener poput Dudića.

I zbog svega navedenog mladi stručnjak zaslužuje sve pohvale, a čini nam se, da ni on ali ni njegov Velež još uvijek nisu rekli posljednju riječ u evropskim utakmicama. Svjesni su i navijači Veleža koliko zapravo njihovom klubu znači Dudić, a to su mu večeras nakon utakmice i pokazali.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pogledajte i poslušajte kako je to izgledalo.

Top Komentari

SuhoMeso
Ako ovi momci ne osvoje nasu cobansku ligu ove sezone, treba je onda ugasiti.
18 0
block123
Sir Feda Dudic , naklon majstore
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije