Dudić: Radovac vjerovatno izgubljen za AEK; Ćorić: Sretno Veležu u četvrtak!

Treneri Veleža i Posušja

Dudić: Radovac vjerovatno izgubljen za AEK; Ćorić: Sretno Veležu u četvrtak!

S. Grebović

Velež je u posljednjoj utakmici prvog kola Premijer lige BiH na svom terenu rezultatom 2:0 bio bolji od Posušja.

Rođeni su otpor žilavih gostiju slomili tek u drugom poluvremenu.

Georgijević je domaće u 49. doveo u prednost, a pobjedu je golom u 86. minuti potvrdio brazilac Brandao.

Evo kako su ovaj susret vidjeli stratezi oba tima, Feđa Dudić i Denis Ćorić.

"Čestitao bi Posušju povratak u Premijer ligu. Danas su pokazali da neće biti samo prolaznici. Odigrali su korektnu utakmicu. S obzirom u kojem smo mi nizu oni su odlično stajali na terenu. Ne igraju bezglavo, žele da grade igru. Mislim da neće biti samo prolaznici u ligi. Što se tiče nas taj prvi minut mogli smo biti kažnjeni, ali hvala Bogu nismo. Kasnije smo igrali na ivici ofsajda. Izmjene su donijele ono šta smo htjeli. Uspjeli smo odmoriti igrače. Nekim periodima igre sam zadovoljan, a nekim ne. Nesvjesno smo se povukli. Promašili smo penal i strepili smo do kraja, ali sreća pa smo priveli utakmicu kraju. Čestitiam momcima još jednom. Pohvalio bi Kačavendu koji je dobro odradio svoj posao. Zubanović je također bio dobar. Njega sam zamijenio radi taktičkih stvari, a ne radi loše igre. Ostaje velika žal za povredu Radovca koja ostavlja mrlju na ovo sve. Sutra ćemo sve vidjeti, ali bojim se da će biti izgubljen za AEK. Koga nema bez njega se mora! Posušju sretno, a navijačima veliko bravo. Nakon 45 minuta aplauzom su nas ispratili u svlačionicu iako je bilo 0:0. Pozivam ih u četvrtak jer će nam trebati", riječi su Dudića koji se osvrnuo i na probleme u realizaciji svoje ekipe.

"Nakon dvomeča sa Coleraineom imali smo 53 šuta i dali samo samo 4 gola, od čega su dva iz penala. Stalno radimo na tome, ako iko radi na realizaciji onda smo to mi. Dva treninga sedmično posvetimo samo tome. Dejo je dao važan gol, nadam se da će i on proraditi i da ćemo efikasnost popraviti iz utakmice u utakmicu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prisutnim se u press sali obratio i Denis Ćorić.

"Znali smo da će prvih 15-20 minuta Velež nošen publikom pokušati zabiti gol, imali su inicijativu. Njihove izmjene su im donijele svježinu. Neshvatljivo mi je da primamo gol četiri minute nakon što se naš igrač nalazi van terena. To ovakvi protivnici kažnjavaju. Kada se sve sabere i oduzme zaslužena pobjeda Veleža koji je u ovom trenutku mnogo bolji od nas. Mi se ne možemo nositi sa ekipama kao što je Velež, ali možemo sa timovima koji su blizu nama u kvaliteti. Želim im puno sreće u četvrtak".

Top Komentari

starmac
Pa kakve smo USRANE sreće sa ovim povredama.
12 1
Velez.Red
Sranje. Ne Radovac.. Uvijek neko sranje.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije