Dudić trenersku karijeru nastavlja van granica Bosne i Hercegovine

Novi angažman

Dudić trenersku karijeru nastavlja van granica Bosne i Hercegovine · Saznajemo

S. Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Bh. trener Feđa Dudić (40) pronašao je novi angažman, saznaje SportSport.ba. Dudića ćemo gledati u Super ligi Srbije i to na klupi Radničkog 1923.

Radi se o klubu iz Kragujevca koji je na posljednjem mjestu tablice sa tri osvojena boda, a sa Dudićem žele krenuti ka sredini tabele i što prije prebroditi loš ulazak u sezonu.

Radnički je upisao pet vezanih poraza, a zatim slavio nakon reprezentativne pauze protiv Javora 2:0.

Prije par dana su poraženi od IMT Novi Beograd, iako su imali i jedanaesterac, ali isti nisu iskoristili. Kasnije su dobili crveni karton te su poraženi 1:0.

Vodstvo kluba odlučilo se za raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom i postignut je dogovor sa Dudićem koji će sutra odraditi prvi trening sa novom ekipom, a debitovati već u utorak.

Oglasi

Sa Dudićem će raditi i Adnan Jahić, nekadašnji trener tuzlanske Slobode.

Svakako da je dobra vijest da će i u Super ligi Srbije biti trenera iz naše zemlje te se nadam da će ostaviti uspješan trag.

Dudić je posljednji angažman imao u FK Sarajevo, a prethodno je vodio FK Velež, NK GOŠK, te NK Travnik.

Sa Rođenima je bio hit, a osvojio je i Kup te je Velež bio hit sezone pod njegovom palicom.

Stigao je zatim na klupu FK Sarajevo, no nakon krize rezultata odlučio je da podnese ostavku. U međuvremenu se povezivao sa nekoliko klubova iz naše zemlje, te Srbije, no sada je sve riješeno.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički u utorak igra protiv Radnika iz Surdulice.

U timu Radničkog 1923 nastupa između ostalih Ljubiša Pecelj, nogometaš koji je u našoj zemlji nastupao za Čelik, Leotar, Zvijezdu Gradačac...

Top Komentari

Taceoni
Do Nove Gidine ako izdrži i pakuj kofere
1 4
Mostarac94
Sretno Duda
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi