Noć za pamćenje u Kragujevcu, Dudiću skandirali da ostane, danas sjeda za stol
Noć za pamćenje u Kragujevcu

Radnički izborio plasman u Evropu

Noć za pamćenje u Kragujevcu, Dudiću skandirali da ostane, danas sjeda za stol

Pomiješane su bile emocije kod bh. trenera Feđe Dudića sinoć.

Naime, Radnički je već ranije izborio Evropu, historijski uspjeh kluba, no sinoć su imali šansu da pobjedom nad Partizanom osvoje četvrto mjesto i izbore pretkolo Evropske lige.

Vodili su 2:0 do posljednjih petnaest minuta, a onda se 'raspali'. Partizan je to iskoristio, stigao do 2:2, a Vojvodina je kući savladala Mladost iz Lučana, te je tako klub iz Novog Sada završio kao četvrtoplasirani.

Dudićev tim će u pretkolo Konferencijske lige, a sinoć su navijači Radničkog svojim ljubimcima priredili noć za pamćenje.

Utakmicu su pratili na otvorenom, a zatim su iza 22 sata stigli nogometaši i treneri.

Počela je pjesma, te je sve zaista bilo fenomenalno.

Oglasi

Ovacije su dobili i Dudić, te prvi pomoćnik Adnan Jahić, ali i svi nogometaši. Među njima su i nama dobro poznata imena iz Premijer lige Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić, Tomislav Dadić...

Navijači Radničkog nisu krili sreću, pa je na trgu u gradu zaista sve proteklo svečano.

"Feđa ostani", skandirali su navijači, a zatim se i obratio bh. trener.

"Hvala na svemu, ali ovi momci iza mene su zaslužili sve. Stalno težimo većem, ne zadovaljamo se više ni kada na JNA odigramo neriješeno. To znači da smo narasli i da smo veliki. Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju i nadam se da će te u prvoj evropskoj utakmici biti u još većem.

Ovako je to izgledalo

Тај снажни хук трибине... #radnickiinistavise 🔴🔴

Posted by FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica on Saturday, May 25, 2024

Radnički tako već razmišlja o Evropi, a zanimljivo da je i Dudić slobodan. Ugovor je imao do kraja sezone, obavljeni su određeni razgovori i sve će biti jasnije možda već jutros kada će dvije strane ponovo za stol.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Postoji obostrana želja da se saradnja nastavi, a Dudić je postao pravi hit u Srbiji.

Kada je stigao na klupu Radničkog sa pomoćnikom Jahićem, Kragujevčani su bili posljednjeplasirana momčad. 'Probudili' su bh. treneri ekipu i napravili pravu senzaciju.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Čestitke iz Ljubljane...Bravo
1 0
pjanke.sa
Bravo Fele!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi