Dudićev Radnički osvojio bod u Beogradu, za 4. mjesto prati drugo poluvrijeme u Novom Sadu
Dudić i Jahić su napravili čudo u Srbiji

Dudić i Jahić sa svojom ekipom već ranije osigurali Evropu

Dudićev Radnički osvojio bod u Beogradu, za 4. mjesto prati drugo poluvrijeme u Novom Sadu

Sezona za pamćenje FK Radnički Kragujevac je završena večeras u Beogradu gdje je Radnički remizirao sa Partizanom (2:2), iako je Radnički do 75. minute vodio 2:0.

Radnnički je već u prošlom kolu izborio plasman u Evropu, po prvi put u historiji, a tvorci čuda o kojem se priča su bh. treneri Feđa Dudić i Adnan Jahić.

Dudić i Jahić su ekipu preuzeli na posljednjoj poziciji, a onda postali hit.

O Radničkom se priča širom regiona, tako će sigurno biti i u narednom periodu.

Danas je Radnički gostovao kod Partizana i želio pobjedom zadržati četvrtu poziciju koja vodi u pretkolo Evropsske lige, dok peto mjesto koje je Radnički već imao u svojim rukama donosi pretkolo Konferencijske lige. Partizan je već ranije osvojio drugo mjesto i nije imao rezultatski imperativ.

Prvi su Beograđani zaprijetili, a onda kazna sjajni Vidosavljević donosi vodstvo Radničkom.

Oglasi

Bilo je prilika do kraja prvog dijela, no mreže su mirovale.

Nakon toga Radnički prijeti u nastavku u dva navrata, željeli su Kragujevčani sve riješiti, no izostala je realizacija.

U 68. minuti Aleksić je zaprijetio za Radnički, no otišlo je to malo preko gola. Minut kasnije Severina u velikoj šansi za domaće, no golman Leković sjajno brani i lopta ide u korner.

Nedugo nakon toga sjajni Aleksić šutira, precizan je bio i Radnički je došao do drugog pogotka.

Nije se Partizan predavao, te u 75. minuti dolaze domaći do smanjenja vodstva. Pogodio je Nikolić, a nakon toga veliku šansu imao i Baždar.

Oglasi

Pali su gosti, pa je Partizan to iskoristio. U 83. minuti Trifunović pogađa i vraća stvari na početak. U 89. minuti veliku šansu za goste imao je Ristić, ali otišlo je to tik pored gola.

Nakon toga nova velika šansa za Radnički, odbranio je golman Partizana. Ostalo je 2:2 i Radnički je sada na četvrtom mjestu, no Vojvodina vodi 1:0 protiv Mladosti i ukoliko slavi dva tima će imati isti broj bodova, ali Vojvodina ima bolji međusobni duel.

Ukoliko Vojvodina remizira, Radnički će biti četvrtoplasirani.

Novu titulu prvaka već odavno osigurala je Crvena zvezda, Partizan je na drugom mjestu, dok je TSC trećeplasirani.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije:

FK Partizan - FK Radnički Kragujevac 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi