Zašto Dudić svojim igračima nikad neće dati "desetku"?

Rođeni su u nevjerovatnom nizu

Zašto Dudić svojim igračima nikad neće dati "desetku"?

A. Čaušević

Velež je na bod od izlaska na euroscenu. Iako su igrači ti koji igraju, mnogi su spremni reći da je Feđa Dudić najzaslužniji zašto su Rođeni ove sezone u vrhu bh. fudbala. 

Niz nepobijedivosti je produžen na 19 utakmica. U kako je Dudić i sam rekao najvažnijoj utakmici sezone pobijeđena je Sloboda s 2:0. Ispit zrelosti je položen s ocjenom devet.

Utakmica nije krenula baš najbolje jer je već na startu sjajno raspoloženi Kukić odbranio penal Georgijeviću, uslijedilo je još nekoliko izgledanih prilika, ali poslije prvog poluvremena mreže nisu mirovale.

Možda su navijačima Veleža kroz misli prolazile neke ranije utakmice. Međutim, drugo poluvrijeme je pokazalo da se nešto ipak naučilo ove sezone. Nije bilo panike, nije se odustajalo od svoje igre. Igralo se strpljivo i mirno te su stigla dva gola.

Sudbina je htjela da mrežu Tuzlaka u krucijalnom susretu postignu dvojica Mostaraca. Lokalni dečki. Prvo je to uradio kapiten Denis Zvonić, a zatim i rezervista Seid Behram.

Gledajući kompletnu utakmicu, fazu napada i odbrane, Velež je za bh. standardne odigrao praktično perfektnu utakmicu, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Dudić opet morao kombinovati jer u kadru nije bilo ofanzivaca Anđušića i Cvijanovića te uvijek zahvalnih i borbenih Hasanovića i Radovića.

Oglasi

Nagrada za čudo

Dudić je bio prezadovoljan načinom na koji su njegovi momci odigrali, ali je odbio je da im da desetku. Odlučio se za ocjenu devet. Objasnio je i zašto.

"Ako bih morao dati ocjenu od 0 do 10, neću 10 jer uvijek tražim nešto, više ali bih sigurno dao devet za prezentaciju, ponašanje i način na koji smo dobili utakmicu", kazao je Dudić na pressici poslije meča.

Predstava Rođenih protiv Slobode je jedna od najboljih utakmica mostarske ekipe ove sezone. Pritisak, značaj, ulog nisu previše utjecali na igrači što se pokazalo i na terenu jer je Sloboda igrala zaista vrlo dobro, borbeno i disciplinovano od početka do kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež bi vrlo lako cijelu polusezonu završiti bez poraza jer ih u posljednjem kolu čeka gostovanje u Doboju kod Kaknja gdje će biti potreban minimalno bod za ovjeru plasmana u Konferencijsku ligu.

Nakon Mladosti doći će red na sumiranje sezone i rješevanje igračke križaljke. Dudić je na pravom putu da napravi malo čudo, a za čudo treba biti i propisno nagrađen u vidu nekoliko, za bh. standarde vrhunskih pojačanja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Ma 10 !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi