Fekira povezivali sa Liverpoolom i Realom, a sada pravi iznenađujući transfer?
Fekir ima još godinu dana ugovor sa Lyonom

Navodno su već poznati detalji oko ugovora u novom klubu

Fekira povezivali sa Liverpoolom i Realom, a sada pravi iznenađujući transfer?

S. Pašalić

Nabil Fekir je imao sjajnu sezonu iza sebe u dresu Lyona zbog čega je privukao interes mnogih klubova.

25-godišnji Francuz se povezivao sve od Real Madrida i Liverpoola, pa sve do Arsenala, Milana i Rome, ali je i dalje igrač Lyona.

Ipak, sada stižu informacije da je Betis razgovarao sa Fekirom i postigao dogovor prema kojem bi on trebao potpisati petogodišnji ugovor i imati godišnju platu od 7 miliona eura.

Fekir je u posljednjoj godini ugovora sa francuskim klubom i upravo tu Betis vidi svoju priliku da završi posao.

Navodno bi španski klub platio između 25 i 30 miliona eura Lyonu, a cijela stvar bi trebala biti završena nakon što Betis proda Giovanija Lo Celsa koji je dostupan za 70 miliona eura.

Fekir je navodno bio spreman pridružiti se Liverpoolu prije godinu dana za 60 miliona eura, ali taj je potez propao i on je ostao u Lyonu, ali ovog ljeta njegov odlazak je izvjesniji.

Francuzi ne žele prodati jeftino Fekira, ali Betis bi nakon prodaje Lo Celsa mogao dobiti dodatnu finansijsku injekciju, a Tottenham je trenutno prvi favorit za njegovo dovođenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi