Lyon u prednosti ispred PSG-a u utrci za nezadovoljnog igrača Borussije Dortmund
Diallo je prošle sezone bio standardan član prvog tima

Prošlog ljeta stigao u Dortmund, ali sada želi napustiti klub

Lyon u prednosti ispred PSG-a u utrci za nezadovoljnog igrača Borussije Dortmund

S. Pašalić

Borussia Dortmund je već dovela nekoliko pojačanja za narednu sezonu, ali bi se mogla suočiti i sa jednim neočekivanim odlaskom.

Prije nekoliko dana Abdou Diallo je najavio da žali napustiti ovaj tim iako ima ugovor do 2023. godine.

23-godišnji Francuz je izjavio kako dolazak Matsa Hummelsa nije utjecao ne njegovu odluku, nego da ju je on donio mnogo ranije.

On je u Dortmund stigao prošlog ljeta, a odigrao je 38 utakmica za ovaj tim. Za njegove usluge je ranije bio zainteresovan PSG, a prema posljednjim informacijama i Lyon se uključio u utrku za njega.

Diallo je karijeru započeo u Monacu, a 2017. godine je za 5 miliona eura prešao u Mainz. Godinu dana nakon toga je stigao u Borussiju za 28 miliona eura i postao treće najskuplje pojačanje u historiji ovog kluba. Njegova trenutna vrijednost je 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi