Bio je junak u pohodu na historijski rezultat, odbačen je preko noći

Postizao je ključne golove

Bio je junak u pohodu na historijski rezultat, odbačen je preko noći

Admin Čaušević

Da je fudbal obični biznis u kojem nema emocija pokazuje i slučaj Felipea Caiceda.

Caicedo je zbog svojih ključnih golova bio junak Lazija u pohodu na plasman u Ligu prvaka prošle sezone.

Nebeskoplavi su se plasriali u elitno takmičenje nakon 15-ak godina, a robusni napadač je u ključnom dijelu sezone zabijao duboko u sudijskoj nadoknadi i bio je spasitelj tima.

Isto je nastavio i ove sezone, Juventus ga još uvijek pamti jer je Staroj dami postigao gol u posljednjim sekundama.

Međutim, posljednjih sedmica sve se promijenilo pa je Caicedo praktično odbačen od svih, tako je cijeli meč protiv Milana odgledao s klupe.

Sportski direktor Igli Tare forsira Muriqija kojeg je platio 20 milona eura i želi opravdati uloženi novac. Iako Kosovaru za sada ide poprilično slabo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu Caicedova supruga se već oprostila od Lazija. Kao naredni klub iskusnog Ekvadorca se već spominje Fiorentina.

Na 16 mečeva ove sezone 32-godišnjak je uspio zabiti pet golova u Seriji A i Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi