Niko nije dao pošteniju izjavu od selektora Katara
Selektor Katara potpuno je iskreno govorio o ograničenošću svoje selekcije.

Tako je kako je

Niko nije dao pošteniju izjavu od selektora Katara

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Katara debitovala je na Svjetskim prvenstvima iz prostog razloga što je bila domaćin, prva je ispala s Mundijala, a selektor im je dao vrlo poštenu i objektivnu izjavu.

Fudbalska reprezentacija Katara ove godine učestvuje po prvi put na Svjetskom prvenstvu i to samo zato što je domaćin i već su nakon dvije utakmice prva selekcija koja je sigurno ostala bez plasmana u osminu finala.

U prvoj utakmici su pokazali jako nekvalitetan fudbal i izgubili 0:2 od Ekvadora, dok su danas uspjeli da postignu makar gol, historijski prvi, ali su poraženi od Senegala 1:3.

I laicima je jasno da fudbaleri Katara realno ne spadaju među 32 najbolje reprezentacije na svijetu i da s u "zalutali" na Mundijal, a jako poštenu izjavu o svemu je dao njihov selektor Felix Sanchez.

"Znali smo koliko je ovo takmičenje teško. Htjeli smo daleko, ali smo znali da smo ograničeni kao država. Nemamo baš veliku populaciju, mala je zemlja.

Domaće prvenstvo nije baš konkurentno. Osim toga, to nam je bilo prvo učešće na Svjetskom prvenstvu. Kad bismo to mogli ponoviti, to bi bilo sjajno. Uvijek pomaže u stjecanju iskustva.

Oglasi

Kada dođete na ovaj turnir, morate znati odakle dolazite. Od očekivanja drugih zavisi da li je naš kurs bio neuspješan ili ne.

Naš cilj je bio da budemo konkurentni. Radili smo mjesecima da bismo mogli dobro napredovati", rekao je Sanchez, prenosi The National News.

Katar će u trećem kolu imati i najteži zadatak jer će mu na noge doći Nizozemska kojoj je imperativ pobjeda želi li se plasirati u osminu finala Mundijala kao prva u grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, danas su Nizozemci remizirali s Ekvadorom 1:1 i sada oni i južnoamerička selekcija imaju po četiri boda i identičnu gol razliku - 3:1.

Senegal nakon pobjede protiv Katara ima tri boda i svakako će protiv Ekvadora tražiti pobjedu i svoju šansu da se plasira u osminu finala.

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi