Turci javljaju: Višća od ljeta u novom klubu?!

Zmaj napušta Bašakšehir

Turci javljaju: Višća od ljeta u novom klubu?!

Ako je suditi prema onome što pišu turski mediji, Edin Višća od ljeta bi mogao nositi Fenerbahčeov dres.

Bh. reprezentativac kao najbolji igrač Super lige je privukao interesovanje brojnih klubova, spominju se Hoffenheim, Schalke, Wolfsburg, zatim Sevilla, no čini se da će Višća na kraju, ipak, ostati u Turskoj.

Brojni tamošnji mediji javljaju kako će naredna stanica u Višćinoj karijeri najvjerovatnije biti velikan Fenerbahče, s čijim čelnicima je navodno u završnim pregovorima, a transfer bi zapravio bio samo dio projekta koji istanbulski tim planira sprovesti kako bi se vratio u sami vrh.

Osim Višće, tokom ljeta u Fenerbahče bi iz Bašakšehira trebao stići i turski reprezentativac Irfan Can Kahveci.

U ovom trenutku nije poznato koliki iznos je Fenerbahče spreman izdvojiti kako bi Višću doveo u svoje redove na kraju sezone, ali nagađa se da bi ljude u Bašakšehiru zadovoljila cifra od 10 miliona eura.

Da je Fenerbahče spreman odriješiti kesu najavio je nedeavno i predsjednik kluba Ali Koc.

"Ako budemo trošili novac, onda ćemo sigurno potrošiti na Višću", jasno je poručio Koc.

Vijest o prelasku Višće u Fenerbahče provlači se medijima unazad nekoliko mjeseci, a koliko bi eventualni transfer značio za navijače dovoljno je vidjeti po komentarima na fotografijama bh. fudbalera. Ispod svake se može vidjeti mnoštvo onih u kojima ga pozivaju da dođe u Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na 32 odigrane utakmice u aktuelnoj sezoni Višća je postigao 12 pogodaka i pritom ubilježio 14 asistencija, a pored ovih 'standardnih' statističkih parametara, na svojoj strani ima i one ostale koji se tiču pasova, driblinga, presječenih lopti...

Početkom mjeseca Višća je, podsjećamo, proglašen i za najboljeg igrača lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti