Fener u derbiju bolji od Bešiktaša

Nani stavio tačku na gradski derbi

Fener u derbiju bolji od Bešiktaša

D. Vejo

U okviru 23. kola turske Super lige, fudbaleri Fenerbahčea bili su bolji na svom terenu od ekipe Bešiktaša rezultatom 2:0 (1:0). Golove za domaći tim postigli su Sen i Nani, te tako se revanširali gradskom rivalu za poraz iz prvog dijela sezone.

Od samog starta meča, izabranici stratega Vitora Pereire krenuli su silovito. Na prvi pogodak čekalo se svega tri minuta, što dovoljno govori o ozbiljnosti napada žuto-plavih. Strijelac je na asistenciju Erkina bio Sen. Nakon pogotka, Fener je nekoliko puta šutevima sa distance pokušao ugroziti gol protivnika. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je istu situaciju kao i u prvom. Ponovo žuto-plavi u glavnoj ulozi. Pereira pravi potez čini u 61 minuti meča kada u igru uvodi Portugalca Nanija. Samo 19 minuta bilo je potrebno tamnoputom Portugalcu da postigne pogodak. To se desilo u 82 minuti kada je solo akciju završio na efektan način i tako postavio konačnih 2:0 za  svoj tim.

Pored toga što je ova pobjeda značila jer je u pitanju gradski rival, značajna je bila i zbog toga što su se upravo zbog nje igrači Fenerbahcea popeli na čelo tabele.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 23. kolo:

Fenerbahče - Bešiktaš 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi