Džeko danas nije trenirao sa ekipom, dovoljno je to da se upale alarmi navijača Fenera

Teren je u prošlom kolu bio u teškom stanju

Džeko danas nije trenirao sa ekipom, dovoljno je to da se upale alarmi navijača Fenera

Fenerbahče je savladao Rizespor u prošlom kolu 3:1 u okviru turske Super lige, a teren je bio u zaista teškom stanju.

Turski mediji sada prenose da je kapiten Fenera Edin Džeko propustio zajednički trening sa ekipom, a je radio individualno u teretani.

U Feneru su to vidjeli kao preventivnu mjeru, tako prenosi Hurriyet, te su u turskom klubu svjesni da slijede teški izazovi u nastavku sezone.

Kod Džeke je utvrđen zamor mišića, pa je odlučeno da ne trenira sa ekipom, kako bi se što prije vratio u pogon.

Fenerbahče naredni meč igra protiv Kasimpase u subotu od 17 sati, a trenutno Fener zaostaje dva boda za Galatasarayom. Edin je prvi strijelac Super lige sa 18 golova, a Icardi je postigao 14.

Džeko je kapiten u svakom mislu Fenera, a turski mediji prenijeli su i njegove riječi iz svlčaionice kada je tim gubio protiv Rizespora 1:0

Oglasi

"Ili da izađemo sada i stavimo svi srce na taj teren i dobijemo ovu utakmicu, ili nećemo nikako izaći".

U nastavku je Fener izgledao daleko bolje nego u prvom dijelu, pa je sa tri gola došao do preokreta i privremeno opet zasjeo na vrh tabele, no Galata je zatim slavila i vratila se na lidersku poziciju.

Edin je nakon Rizespora bio sretan i dao je izjavu koja je obradovala sve navijače njegovog kluba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ovo sam ja, takav je moj karakter, ne volim gubiti. Uvijek želim pobijediti. Volim pobjeđivati. Takav je i Fenerbahče", rekao je Džeko, te je dodao:

"Fenerbahče prolazi kroz teška vremena. Kad pobjeđujem, idem kući sretan. Kad izgubim, ne izlazim iz kuće, ne mogu spavati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi