Potvrđena vijest koja se s nestrpljenjem čekala: Džeko se vraća i predvodi Fener u velikom derbiju!
Edin Džeko je zabijao u derbijima Manchestera, Rima i Milana. Zabio je i u derbiu Istanbula protiv Bešiktaša, a danas ima priliku i protiv Galate.

Loše vijesti po Galatasaray

Potvrđena vijest koja se s nestrpljenjem čekala: Džeko se vraća i predvodi Fener u velikom derbiju!

Eldar Ganibegović

Za nešto manje od sat vremena, tačnije od 17:00, počinje veliki turski derbi između Fenerbahčea i Galatasarayja, a u početnu postavu domaće ekipe vraća se naš Edin Džeko što je svakako loša vijest po gostujući tim.

U okviru 18. kola turske Super Lige od 17 sati se sastaju Fenerbahče i Galatasaray i ovo će biti najveća utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Oba tima na tabeli imaju po 43 boda, te će se danas voditi velika bitka za ostanak na prvoj poziciji nakon ovog kola.

Stigli su i sastavi timova. U tim Fenerbahčea se nakon jedne utakmice izbivanja vraća Edin Džeko i to je informacija koju smo u Bosni i Hercegovini najviše s nestrpljenjem čekali iako je bila očekivana.

Veliki problem za Fener sigurno je to što zbog suspenzije neće igrati Fred, nema ni Yandasa, Zajca, Becaa i još nekih igrača, no ipak je Fener blagi favorit.

Kod gostiju nije bilo mnogo iznenađenja, a njih će u napadu predvoditi argentinska zvijezda, Mauro Icardi.

Oglasi

Fenerbahce: Livaković, Osayi-Samuel, Djiku, Jayden, Ferdi, Crespo, Kahveci, Szymanski, Under, Tadić, Džeko.

Galatasaray: Muslera, Nelsson, Abdulkerim, Bans, Boey, Torreira, Kerem D., Ziyech, Kerem A., Mertens, Icardi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Biti će ovo i nastavak bitke za mjesto najboljeg strijelca lige. Džeko i Icardi imaju po 12 golova, a za petama im je Thiam iz Kayserija s 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi