Džeko legendi uručio cvijeće, prije toga su on i saigrači imali poruku za Gazu

Turska liga

Džeko legendi uručio cvijeće, prije toga su on i saigrači imali poruku za Gazu

Edmir Škorić

Lider turskog prvenstva, Fenerbahče, ugostio je Hatayspor u 9. kolu Superlige, a duel je počeo u 18 sati.

Prije same utakmice, fudbaleri Fenerbahčea, među kojima i kapiten Edin Džeko, na teren su izašli sa porukom za Gazu.

Također, uočeno je dosta transparenata na tribinama sa riječima podrške palestinskom narodu.

Upriličena je i minuta šutnje za sve žrtve, a prije nego li je lopta krenula s cenra, Džeko je uručio cvijeće Volkanu Demirelu.

Oglasi

Volkan Demirel je trener Hatayspora, a svakako je ovaj proslavljeni golman jedna od najvećih legendi Fenera, za koji je branio od 2002. do 2019. godine.

"Želio bih im se zahvaliti u ime Hataya što su nam pokazali takvo gostoprimstvo. Već sam došao kući. Ovo je mjesto koje me čini onim što jesam. Hvala vam na podršci. Također se želimo boriti za Hatay i dobiti bod ili bodove. Fokusirani smo na pobjedu. Možemo predvidjeti kako će se utakmica razvijati. I u skladu s tim smo pripremili plan. Imamo pripreme i planove za svaki dio tako da utakmicu podijelimo na minute. Nadamo se da ćemo pokušati pobijediti igrajući igru ​​koju želimo", rekao je trener gostujućeg tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sam početak meča donio je pregršt emocija, a onda je lopta krenula sa centra, te se sada očekuje spektakularna utakmica, a Fener svakako ogroman favorit. Nije im dugo trebalo da povedu, pošto je Szymanski zabio na sjajnu asistenciju Tadića.

Tim predvođen Edinom Džekom ima sve pobjede ove sezone u svim takmičenjima i navijači vjeruju da će serija biti nastavljena danas protiv Hatayspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi