Fenerbahče iz dana u dan dotiče novo dno

Blamaža u Kupu Turske

Fenerbahče iz dana u dan dotiče novo dno

U ponedjeljak se činilo da će Fener konačno prekinuti niz utakmica bez pobjede u turskoj Super ligi, ali su plavo-žuti ispustili trijumf nad Bursom u posljednjim trenucima meča.

Danas su se igrači Fenerbače imali priliku barem donekle iskupiti za sve ovoesezonske neuspjehe i izboriti plasman u četvrtfinale Kupa Turske. Međutim, ni to nisu uspjeli.

Fener je u prvom duelu osmine finala poražen na gostovanju kod Umraniyespora rezultatom 0:1, a drugoligaš je danas gostovao na Šukru Saračoglu stadionu i potvrdio prolaz u narednu fazu Kupa Turske novom pobjedom.

Iako su mnogi očekivali da će Fener bez previše problema stići zaostatak iz prvog meča, domaći nisu uspjeli postići gol, dok je Umraniyespor do pobjede došao zahvaljujući golu Leandrinha iz 89. minute.

Treba dodati i da je Fener od 67. minute igrao sa igračem manje pošto je Martin Škrtel zaradio isključenje.

Podsjetimo, Fener se trenutno nalazi na 15. mjestu u turskoj Super ligi, tik iznad zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi