Turski novinari ostali u nevjerici zbog poteza Josea Mourinha tokom treninga Fenerbahčea!

Niko ovo nije očekivao

Turski novinari ostali u nevjerici zbog poteza Josea Mourinha tokom treninga Fenerbahčea!

Esmer Oštraković

Jose Mourinho započeo je pripreme sa ekipom Fenerbahčea za novu sezonu, a turski mediji ostali su šokirani zbog poteza Posebnog tokom treninga.

Mourinho je preuzeo svoj jedanaesti klub nakon što je u januaru dobio otkaz u ekipi Rome, te želi napraviti velike stvari sa velikanom iz Turske.

Bivši trener Chelseaja bio je povezivan sa nekim klubovima u Premiershipu, ali i sa odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali je na kraju potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.

Radi se naravno o jednom od najvećih klubova u Turskoj, ali domaće prvenstvo nisu osvojili već deset godina i to žele promijeniti upravo sa Mourinhom na klupi.

Nakon što je radio kao komentator u finalu Lige prvaka Mourinho je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom, a sada je krenuo pripreme za novu sezonu sa svojom ekipom.

Oglasi

Veliki broj novinara došao je na trening ovog giganta iz Turske kako bi pratio rad Posebnok, ali svi su bili šokirani zbog njegovih poteza.

Kako prenose turski mediji Mourinho je došao do svakog od novinara koji su prisustvovali treningu, te je sve njih pojedinačno pozdravio i razmijenio je nekoliko riječi sa svakim od njih.

Niko od njih nije mogao da vjeruje šta je Portugalac uradio, te su bili "očarani" potezima novog trenera Fenerbahčea.

Portugalac će u Fenerbahčeu ponovo raditi sa veznjakom iz Brazila, a radi se naravno o Fredu sa kojim je radio i u Manchester Unitedu.

Oglasi

Fenerbahče će se naravno boriti za nastup u Ligi prvaka naredne sezone, ali to će morati uraditi kroz kvalifikacije.

Moruinho je govorio o tome i rekao je kako se nada da će neki igrači ranije da se vrate sa Evropskog prvenstva.

"Teško je jer imamo tri runde igranja, a osam naših igrača nalazi se na Evropskom prvenstvu i neće se vratiti na pripreme prije prve runde.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naravno da ćemo se boriti za nastup u Ligi prvaka uprkos svim problemima", rekao je Mourinho.

"Želim da radim u Turskoj i želim pomoći fudbalu u ovoj zemlji. Najvažniji mi je naravno Fenerbahče", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi