Hajduk može čekati: Turci pišu da Edin Džeko prelazi u Bešiktaš

Senzacionalna vijest turskih medija

Hajduk može čekati: Turci pišu da Edin Džeko prelazi u Bešiktaš

Admin Čaušević

Sabah je u nedjelju ujutro donio senzacionalnu vijest. Ako je vjerovovati turskom listu Edin Džeko je na putu da postane novi fudbaler Bešiktaša. Zaista zvuči nevjerovatno da bi Sarajlija azijsku stranu Istanbula mogao zamijeniti evropskom.

Jose Mourinho tek treba početi pripreme sa Fenerbahčom. Unazad sedmicama se špekuliše šta će biti sa Džekom te se njegov status mijenja iz dana u dan.

Ne isključuje se mogućnost da Džeko zaista napusti Fenerbahče. Do sada je stidljiv interes pokazao Hajduk preko Nikole Kalinića, ali vijest koju je plasirao Sabah je u domenu senzacionalne.

Nakon što su ostali bez Michyja Batshuayija koji se odlučio za Galatasaray, u Bešiktašu su odlučili pokucati na Džekina vrata i navodno su već obavljeni određeni sastanci.

Dijamant se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini. Prije nekoliko dana se sa Amrom Džeko popeo na vrh Bjelašnice, ali sigurno pomno prati špekulacije o svojoj budućnosti.

Bešiktaš je maksimalno ozbiljno ušao u ljetni prijelazni rok. U odbranu je doveden Gabriel Paulita, poznato štopersko ime. Naredni cilj je promjena u napadu.

Oglasi

Sabah piše da se direktor za fudbal u Bešiktašu, Samet Aybaba, već sastao sa Džekinim menadžerom te je dojmove razmijenio sa novim trenerom Giovannijem van Bronckhorstom.

Nizozemski stručnjak je navodno i odobrio da se u napad dovede iskusni Džeko. Naravno, pisanje turskih medija treba uzeti sa rezervom.

Džekina godišnja plata u Fenerbahčeu iznosi 4.2 miliona eura. Bešiktaš će morati ponuditi približno istu cifru ukoliko zaista želi čuvenog golgetera u svojim redovima.

Inače, legendarnom kapitenu bh. reprezentacije ugovor sa Kanarincima traje još godinu dana. Osim sa Hajdukom od ranije se spominje i sa transferom u Saudijsku Arabiju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na 46 mečeva u prošloj sezoni zabio je 25 golova te ostvario 10 asistencija. Pokazao je Džeko da i dalje nije za starog gvožđa te da mu turski fudbal itekako odgovara.

Međutim, da li će napraviti izdaju te sa azijske strane Istanbula preseliti na evropski dio turske metropole. Sve će biti poznato u narednim sedmicama.

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Ono kad te ni turci ne zele.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi