Španci tvrde - Jose Mourinho završava prvo veliko pojačanje za Fenerbahče i to iz Real Madrida
FOTO: EPA

Odmah se bacio na posao

Španci tvrde - Jose Mourinho završava prvo veliko pojačanje za Fenerbahče i to iz Real Madrida

Esmer Oštraković

Nakon što je od januara bio bez posla, Jose Mourinho je prije nekoliko dana i zvanično postao novi trener giganta iz Turske, ekipe Fenerbahčea.

Kako javljaju inostrani mediji Jose Mourinho je već kontaktirao svoj bivši klub Real Madrid kako bi "završio" prvo veliko pojačanje za svoj novi klub.

Portugalac je dugo vagao ponude koje je imao na stolu, te je uvijek tvrdio da čeka posebnu ponudu, a očito da je ona došla od Fenerbahčea što mu je jedanaesti posao u trenerskoj karijeri.

Potpisao je ugovor na dvije godine sa ovom ekipom a godišnje će zarađivati 10.2 miliona funti.

Osim toga inostrani mediji tvrde da u njegovom ugovoru postoji klauzula da može odmah otići ukoliko dobije ponudu od reprezentacije Portugala da postane njihov selektor.

Oglasi

Nedavno se Fenerbahče dovodio u vezu sa dovođenjem Lukakua i Paula Dybale koji su već radili sa Mourinho, ali sjajni trener je javno rekao da ih neće dovesti.

Sada mediji iz Španije tvrde da je Mourinho već krenuo po svoje prvo pojačanje, a to će biti igrač Real Madrida Arda Guler koga želi dovesti nazad u Fenerbahče na posudbu.

Navodno je Mourinho već kontaktirao čelnike Real Mdrida kako bi dogovorio povratak Gulera na Sukru Saracoglu stadion.

Guler je 2021. godine prešao u Fenerbahče i tamo je postao jedan od najvećih talenata na svijetu kada je riječ o fudbalu, a to naravno nije promaklo ni upravi Real Madrida.

Prešao je u julu 2023. godine upravo u Madrid i potpisao je ugovor na čak šest godina sa ovim timom.

U prvom sezoni nije igrao mnogo, a najveći razlog bile su česte povrede koje je imao. Nastupio je samo 10 puta u La Ligi, ali uprkos tome postigao je šest golova u 330 minuta provedenih na terenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Obzirom da su Kylian Mbappe i Endrick od naredne sezone igrači Real Madrida jasno je da će prostora za igru za Gulera biti još manje.

Sve to želi iskoristiti Mourinho koji ga želi dovesti na posudbu do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi