Navijači u Turskoj se pobunili protiv vlasti, a sada im je od nje stigao najbolniji mogući udarac!
Foto: Screenshot

Zvanično je potvrđeno

Navijači u Turskoj se pobunili protiv vlasti, a sada im je od nje stigao najbolniji mogući udarac!

E. Ganibegović

Minulog vikenda nastavljena je fudbalska Superliga u Turskoj koja je obustavljena poslije razornih zemljotresa početkom februara. Navijači na jednoj utakmici su se pobunili protiv vlasti, a sada im je stigla bolna kazna.

U okviru 23. kola turske Superlige Fenerbahce je s 4:0 prije nekoliko dana bio bolji od Konyaspora, no rezultat ove utakmice pao je u drugi plan zbog nekih drugih dešavanja na terenu, ali i na tribinama.

Pred ovaj meč navijači oba tima su bacili šalove na teren. Na taj način su odali počast onima koji su izgubili život u razornim zemljotresima koji su pogodili jugoistok Turske i sjever Sirije.

Igrači obje ekipe na terenu su iskazali svoju podršku kada su razvili transparent na kojem je pisalo: "Naš je život Turska." Zatim je uslijedio veliki bunt navijača na tribinama.

Naime, tursko stanovništvo za veliki broj žrtava u zemljotresima, kojih je na desetine hiljada, krivi državnu vlast. Tako su se pobunili i navijači na tribinama pomenute utakmice u Istanbulu.

Oglasi

Kompletan stadion u jednom trenutku je zagrmio tražeći ostavku Vlade koju smatraju odgovornom za ogroman broj žrtava u zemljotresu. "Laž, laž, laž već 20 godina. Ostavka", uzvikivali su navijači.

Kao što se i pretpostavljalo, ovakve scene se nisu dopale vladajućoj strukturi u ovoj državi koja leži na evropskom i azijskom tlu. Danas turski mediji objavljuju vijesti o kazni za navijače koji su bili buntovni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Navijačima Fenerbahcea, za koje je utvrđeno da skandiraju: "Ostavka vlade", na utakmici Fenerbahce - Konyaspor, određena je zabrana na neodređeno vrijeme u okviru Zakona br. 6222 o sprječavanju nasilja i neregularnosti u sportu", objavio je Haber. 

Top Komentari

Jugovina
Erdogan, Putin i Lukašenko, posljednji diktatori u Europi!
6 2
Mostarac94
Znaci erdoan je zvanicno diktator, fino da to prizna i sam
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi