Veliki bunt u Turskoj: Scene za pamćenje pred početak, a zatim je kompletan stadion zagrmio
Navijači traže odlazak vlade i gromoglasno su to večeras saopštili na utakmici (Foto: Screenshot)

Navijači traže ostavku vlade

Veliki bunt u Turskoj: Scene za pamćenje pred početak, a zatim je kompletan stadion zagrmio

M. Šljivak

Razorni zemljotres koji je prije dvije sedmice pogodio Tursku odnio je desetine hiljada života i žestoko je uzdrmao normalne životne aktivnosti u ovoj zemlji. Fudbal je nastavljen ovog vikenda, a scene s tribina i terena nešto su o čemu će se pričati.

Duel Fenerbahčea i Konyaspora u prvenstvu Turske donio je nevjerovatne scene. Očekivano, stadion je odao počast žrtvama zemljotresa u ovoj zemlji koja je teško stradala prije dvije sedmice.

Pred ovaj meč u Istanbulu navijači oba tima su bacili šalove na teren. Na taj način su odali počast onima koji su izgubili život u razornom zemljotresu.

Igrači na terenu su također odlučili da iskažu podršku. Nakon gola igrači Fenera su na terenu razvili transparent na kojem je pisalo 'Naš život je Turska'.

Oglasi

Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju je nevjerovatan bunt navijača. Oni su odlučili protestvovati protiv turske vlade na čelu s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kompletan stadion u jednom trenutku je zagrmio tražeći ostavku vlade koju smatraju odgovornom za ogroman broj žrtava u zemljotresu.

"Laž, laž, laž već 20 godina. Ostavka", uzvikivali su potom navijači na utakmici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovakve scene vjerovatno se neće dopasti vladajućoj strukturi u Turskoj koja je pod žestokim kritikama zbog svih dešavanja nakon zemljotresa.

Navijači su rekli svoje. Oni traže odlazak vlade, no to će se veoma teško dogoditi.

Top Komentari

HarisADP
Laz 20 godina jel? Joj kako bi vas poklo. Ma bacio bi bombe, sve vas pobio majku vam komunusticku jbm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi