Nevjerovatan dan za navijače Fenera - dvije velike zvijezde dovedene za samo nekoliko sati

Spremni za osvajanje titule

Nevjerovatan dan za navijače Fenera - dvije velike zvijezde dovedene za samo nekoliko sati

Edmir Škorić

Turski velikan Fenerbahče angažovao je još dvije zvijezde i od sljedeće sezone će zaista imati jako dobar tim.

Nakon sedmica pregovaranja, Fenerbahče je danas obznanio transfer turskog reprezentativca Cengiza Undera, koji dolazi iz francuskog Marseillea.

Iz Fenera su dali zvaničnu obavijest u kojoj navode da je sve dogovoreno i da će 26-godišnjak večeras doputovati u Istanbul kako bi obavio ljekarske pregelde i potpisao ugovor sa klubom.

Under je postigao pet golova uz šest asistencija na 46 utakmica u svim takmičenjima za Marseille, a u Tursku se vraća prvi put nakon 2016. godine kada je napustio Bašakšehir.

Kasnije je igrao za Romu, Leicester i Marseille. U Turskoj će se udružiti sa bivšim saigračem iz Rome Edinom Džekom.

Oglasi

Osim Undera, u Fener dolazi i brazilski veznjak Fred, čiji ugovor je za oko 15 miliona eura otkupljen od Manchester Uniteda. Brazilac se već oprostio od Crvenih đavola.

"Danas završava jedna od najljepših faza moje karijere. Živio sam san da nosim dres jednog od najvećih klubova na svijetu. Prolazeći kroz uspone i padove, odlazim s uvjerenjem da sam uvijek davao sve od sebe na svim treninzima i utakmicama. Bilo je to pet godina istinskog sanjaj za mene i moju porodicu. Zauvijek ću biti zahvalan na prilici. Forever a Red!", napisao je nogometaš.

Prije samo nekoliko mjeseci Fred je bio na meti PSG-a, a pored Fenera interes je pokazivao i drugi turski velikan, Galatasaray, mada je želja igrača bila da zaigra u žuto-plavom dresu.

Najveća zvijezda Fenera tokom ljetnog prijelaznog roka je bh. reprezentativac Edin Džeko koj je kao slobodan igrač došao iz Intera, te Dušan Tadić, koji je došao iz Ajaxa.

Dovedeni su još Mert Muldur, Rodrigo Becao, Sebastian Szymanski, Ryan Kent, Gustavo Henrique, dok je istovremeno Arda Guler, talentovani veznjak, za 20 miliona eura prešao u redove Real Madrida. Mogli bi se osjetiti i izostanci Attile Szalaija, Mađara koji je prešao u Hoffenheim, kao i Brume, krilnog igrača koji je prodan Bragi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, dolasci Undera i Freda uz gore nabrojane ranije transfere učinit će Fenerbahče glavnim kandidatom za titulu na koju se u ovom dijelu Istanbula jako dugo čeka.

Ovaj tim ima 19 titula u Turskoj, ali posljednja je osvojena prije gotovo 10 godina, u sezoni 2013/14.

Top Komentari

Sioux1921
Oni nisu vidjeli zvijezde ali po vama novinarcicima sa ss su izgleda sve zvijezde
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi