Džekina želja se ostvarila: Fenerbahče završio još jedan nevjerovatan posao!

Vraća se u Tursku

Džekina želja se ostvarila: Fenerbahče završio još jedan nevjerovatan posao!

E. Čaušević

Fenerbahče je ovog ljeta uspio da dovede nekoliko zvučnih pojačanja u pohodu da klub konačno postane prvak Turske, no čini se da s transferima još uvijek nisu završili. U Istanbul stiže još jedna zvijezda i reprezentativac te zemlje, a u pitanju je Cengiz Under.

Čelnici Fenerbahčea ovog ljeta krenuli su svim sredstvima po osvajanje titule prvaka Turske koju u ovom klubu čekaju već devet godina.

Fener je uložio ogroman novac na dolaske zvučnih pojačanja, a naravno tu se posebno izdvajaju Edin Džeko i Dušan Tadić koji su već pokazali da će bit glavni igrači turskog velikana u ovoj sezoni.

Međutim, u Fenerbahčeu s pojačanjima još uvijek nisu završili i uskoro bi klub trebao da ozvaniči još jedan dolazak.

U Istanbul stiže i turski reprezentativac Cengiz Under koji je čini se dogovorio sve uslove s Fenerom, te bi već sutra trebao doputovati na ljekarske preglede nakon čega će potpisati ugovor.

Oglasi

Cengiz je sedmicama pregovarao s Fenerom i iako je čak bilo priča da će on završiti u Galatasarayju na kraju se ispostavilo da je Fenerbhačke od početka bio njegova jedina želja.

Turski reprezentativac stiže u Fenerbahče iz Marseillea, a turski klub će platiti i određeni iznos obeštećenja za dolazak Cengiza.

Ovaj transfer posebno će obradovati Edina Džeku koji je s ovim igračem već igrao i to s dosta uspjeha. Džeko i Cengiz su svojevremeno nastupali u Romi i imali su zaista veoma dobru saradnju na terenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nedavno je Džeko izjavio da se nada da će Cengiz doći u Fenerbahče i da je to njegov "mali brat", a želja našeg Dijamanta se sada ostvarila.

Ovaj 26-godišnjak ponikao je u turskom Altinordu iz kojeg je prešao u Bašakšehir. Na ljeto 2017. godine za 15 miliona eura otišao je u Romu, a igrao je još za Leicester i Marseille.

Top Komentari

Kugla
Sa klocem Fener isto ko BiH repka ima samo da tone a micemo da ga idalje kujemo u zvijezde koji smo mi levati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti