Svi su na stadionu Fenera skandirali: "Šehidi ne umiru, domovina je nedjeljiva"

Tokom meča Kupa Turske

Svi su na stadionu Fenera skandirali: "Šehidi ne umiru, domovina je nedjeljiva"

Edmir Škorić

U srijedu su fudbaleri Fenerbahčea ugostiti Adanaspor u petom kolu turskog kupa, te su slavili sa visokih 6:0.

Fenerbahče je odigrao dobar meč, debitovao je asistencijom reprezentativac BiH Rade Krunić, a šou je imao Michy Batshuayi koji je zabio čak četiri gola, dok je Edin Džeko ostao na klupi kako bi se odmorio.

Na tribinama su navijači Fenerbahčea ovu priliku iskoristili da odaju počast devetorici turskih vojnika koji su poginuli prošle sedmice.

"Šehidi ne umiru, domovina je nedjeljiva", skandirali su prije nego je počela utakmica.

Podsjetimo da je u napadu na tursku vojnu bazu u Iraku ubijeno devet turskih vojnika. Turska je zatim izvela zračne napade na kurdske borce u susjednom Iraku i Siriji, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.

Oglasi

Turska često pokreće napade na ciljeve u Siriji i Iraku za koje vjeruje da su povezani sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), zabranjenom kurdskom separatističkom grupom koja je vodila pobune protiv Turske od 1980-ih.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya saopštio je da je policija uhapsila 113 osoba osumnjičenih za veze sa PKK-om poslije racija u 32 turske provincije.

Turski ministri izrazili su saučešće porodicama vojnika koji su poginuli u napadu terorista na sjeveru Iraka, u blizini granice, javlja Anadolu.

"Moje saučešće našoj naciji. Neka se Bog smiluje našim turskim vojnicima koji su stradali u izdajničkom napadu terorističke organizacije na sjeveru Iraka. Izražavam saučešće njihovim porodicama, našoj herojskoj vojsci i našem narodu", napisao je ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya.

Saučešće porodicama poginulih vojnika, a ranjenima brz oporavak poželjeli su i ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Erso, ministar obrazovanja Yusuf Tekin i ministar zdravstva Fahrettin Koca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti