Fenerbahče želi dovesti Edina Džeku!

Bh. napadač na meti turskog prvaka

Fenerbahče želi dovesti Edina Džeku!

Čim se približi prelazni rok, počne se govoriti o prelasku bh. napadača Edina Džeke iz Manchester Cityja u neki drugi evropski klub. 

Ovaj put su se turski mediji raspisali o tome kako će turski prvak Fenerbahče na ljeto pokušati u svoje redove dovesti napadača naše reprezentacije. 

Fener ima tri sjajna napadača u ovom trenutku, ali će se u januaru naredne godine naći u velikim problemima. 

Emmanuel Emenike je reprezentativac Nigerije, Mousa Sow Senegala, a Pierre Webo Kameruna, pa će sva trojica igrati za svoje reprezentacije na prvenstvu Afrike u Maroku i Fener neće moći da računa na njih. 

Fener je već praktično obavio posao oko dovođenja turskog reprezentativca iz redova Saint Etiennea Mevluta Erdinga, ali im treba još jedan i odluka je pala na Edina Džeku i Oscara Cardoza iz Benfice. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko ima ugovor sa Cityjem do 2015. godine i njegova cijena je 25 miliona eura. Bh. reprezentativac ima 28 godina i u najboljim je igračkim godinama. Pred njim je još sigurno nekoliko dobrih sezona. 

S druge strane paragvajski reprezentativac iz Benfice mogao bi se dovesti za oko 10 miliona eura, ali je i tri godine stariji od Džeke i ne predstavlja igrača s kojim se može računati na duži period. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.