Fenjeraš u Engleskoj trošio više od Leicestera

Ovome se niko nije nadao

Fenjeraš u Engleskoj trošio više od Leicestera

Endin Čaušević

Ekipa Aston Ville proteklog vikenda izgubila je i teoretske šanse da izbori opstanak u engleskoj Premier ligi.

Ova sezona Premiershipa donijela je razvoj događaja kojima se niko nije nadao prije početka. Aston Villa je po prvi put ispala u nići rang, a za titulu se bori Leicester koji je prošle sezone jedva izborio opstanak u najjačem rangu engleskog fudbala.

Engleski mediji danas su objavili zanimljivu priču o finansijskim situacijama ove dvije ekipe. Naime, nevjerovatno zvuči da će Aston Villa ove sezone na plate svojih igrača potrošiti 65,1 milion funti, dok će Leicester 48,2 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači koji imaju najveće plate u Aston Villi su Gabriel Agbonlahor, Libor Kozak i Jores Okore, dok su Leicesteru to Robert Huth i Marc Albrighton. Leicester je produžio ugovore sa Vardyjem i Mahrezom, ali se oni računaju tek od naredne sezone. Još jedan dokaz da nije sve u parama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi