Ferdinand: Djeci ću pričati o Messiju
EPA

I proslavljeni Rio se naklonio Argentincu

Ferdinand: Djeci ću pričati o Messiju

Barcelona je u prvom meču polufinala Lige prvaka na svom Camp Nou uvjerljivo savladala Liverpoolu.

Katalonci su na kraju slavili sa uvjerljivih 3:0 i već jednom nogom praktički zagazili u finale, no utisak je da je rezultat previsok s obzirom na to šta su obje ekipe pokazale.

Više nego o samoj utakmici priča se o Lionelu Messiju koji je imao svoj pravi mali 'show'. Argentinac je najprije svaku nadu gostima ugasio golom u 75. minuti, da bi u samom finišu sve zaokružio fenomenalnim slobodnjakom, što mu je ujedno bio 600. zgoditak u dresu 'blaugrane'.

Nakon utakmice Messiju su se naklonila brojna fudbalska imena, uključujući i Rija Ferdinanda, koji danas radi kao stručni konsultant kanala BT Sport.

"Fenomenalan igrač, ima doslovno sve i jedan je od najboljih svih vremena. Možda i najbolji. Čast mi je što sam svjedok njegove igre o kojoj ću sutra moći pričati i svojoj djeci. On može da odluči utakmicu kako i kada hoće", rekao je nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda.

Messijev učinak je, između ostalog, apostrofirao i trener Barcelone Ernesto Valverde.

"Messi uvijek iznenađuje. Slobodan udarac je bio sa velike udaljenosti i nisam znao da li će šutirati na gol. Ne znam kako to radi, ali uspijeva mu uvijek i pokaže se kada nam je najpotrebnije. Unosni stalni strah u kosti naših protivnika", ističe oduševljeni Valverde.

Argentinac je, kao što smo naveli, s dva gola Liverpoolu došao do brojke od 600 postignutih golova u svim takmičenjima, a prvi je zabio tačno prije 14 godina protiv Albacetea.

Revanš susret između Liverpoola i Barcelone se igra 7. maja na Anfieldu s početkom u 21 sat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi