"Treba mu zabraniti da tako šutira i pokazati mu žuti karton"
Čudesni Lionel Messi ponovo je napravio fantastičan posao i Barcu je odveo na korak od finala (Foto: EPA)

Komentar koji je oduševio sve

"Treba mu zabraniti da tako šutira i pokazati mu žuti karton"

Midhat Šljivak

Lionel Messi odveo je sinoć Barcelonu do pobjede nad Liverpoolom.

Iako su Redsi odigrali jako dobar meč na Nou Campu, promašaji su ih na kraju skupo koštali, pa je Barca na krilima čudesnog Messija došla do velikih 3:0 i na korak su od finala Lige prvaka.

Posebno je impresivan pogodak Messi postigao iz slobodnog udarca. Pogodio je sa gotovo 30 metara u same rašlje protivničkog gola i još jednom je oduševio fudbalski svijet.

Zanimljiv komentar na ovaj pogodak dao je bivši holandski fudbaler Rene van der Gijp, koji radi kao analitičar utakmica Lige prvaka u ovoj zemlji.

"Treba mu zabraniti da na taj način postiže golove. Ustvari, trebao bi dobijati žute kartone za ovo", istakao je Van der Gijp.

Naravno, sve je to samo šala u smislu da Messi tako lako ponižava protivnike, a svako namjerno ponižavanje protivnika u fudbalu se kažnjava kartonom.

"U ime fudbala, nemojte Messija porediti sa brojem sedam iz Juventusa"

Digao je omaleni Argentinac publikU na noge i doživio ovacije, a sigurno će se o tom pogotku dugo pričati.

Odmah je to izazvalo nove polemike o tome ko je bolji igrač Messi ili Ronaldo, a oglasio se i Mario Balloteli koji je u svom stilu odlučio dati komentar.

"U ime fudbala, nemojte ga porediti sa brojem 7 iz Juventusa", napisao je Balloteli, aludirajući naravno na Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

izvoristine
Sudija u drugom poluvremenu na strani domacina.
1 1
Ibro
Treba I njega jednom poslati na doping test
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti