Ferdinand iznenadio odgovorom na pitanje ko je najbolji defanzivac u Premiershipu

Ni Van Dijk, ni Dias...

Ferdinand iznenadio odgovorom na pitanje ko je najbolji defanzivac u Premiershipu

E. Škorić

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand iznenadio je izjavom o tome koga smatra najboljim stoperom u engleskoj Premier ligi.

Ferdinand je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih defanzivaca, ne samo u Engelskoj nego i u cijeloj Evropi, a sa Nemanjom Vidićem činio je ponajbolji stoperski tandem u povijesti ovog sporta.

Ferdinand i danas s posebnom pozornošću dešavanja u Premier ligi, a njegovo mišljenje o tome ko je trenutno najbolji na ovoj poziciji iznenadilo je mnoge u Engleskoj.

"Antonio Rudiger je najbolji otkad je Thomas Tuchel postao trener Chelseaja. Mislim da bi između njega i Rubena Diasa bila napeta bitka, ali Rudiger je ostavio zaista izvanredan trag", rekao je Ferdinand, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Za vrijeme Franka Lamparda bilo je brzo jasno da se ne slažu. Mislim da se Franku nikada nije svidio. Bilo je glasina da ga se želi riješiti i da ga je Chelsea voljan prodati. A kad vas trener ne cijeni i ako ne osjećate povjerenje, vaše samopouzdanje će patiti".

Top Komentari

user1614932756
Iznenadio je mozda van dickove fanove
4 0
senja
Mene nije iznenadio...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti