Ferdinand se prisjetio kako je nagovorio Modrića da dođe u United - Sve je propalo zbog Fergusona
FOTO: EPA

Trener već dogovorio dolazak Kagawe

Ferdinand se prisjetio kako je nagovorio Modrića da dođe u United - Sve je propalo zbog Fergusona

Esmer Oštraković

Rio Ferdinand prisjetio se kako je pokušao da "završi" veliki transfer za Manchester United dok je još igrao za ovaj klub.

U svojoj karijeri Ferdinand je odigrao 455 utakmica u dresu Manchester Uniteda, te je u 12 sezona osvojio šest trofeja Premiershipa.

Sada je otkrio dugo čuvanu tajnu kako je pokušao biti "tajni agent" i ubijediti Luku Modrića da dođe u Manchester United.

Bilo je to u periodu kada je Modrić igrao u Tottenhamu, a Ferdinand je čak i uspio, te se Modrić vidio u dresu tima sa Old Trafforda.

Ipak, Modrić nije došao, ali jeste Shinji Kagawa, dok je Modrić za 30 miliona funti otišao u Real Madrid.

Oglasi

"Koji god igrač mi se dopao uvijek sam ih pokušavao nagovoriti da dođu u Manchester United. Bio sam takav.

Čak i Thiago Alcantara prije nego je iz Barcelone otišao u Bayern, malo mi je falilo, ali tada je došao Fellaini", rekao je Ferdinand.

Nakon toga prisjetio se šta se desilo sa Modrićem.

"Razgovarao sam sa Modrićem i pitao sam ga da li će napustiti Tottenham na kraju sezone. On je rekao da hoće, ali da ne zna gdje ide.

Odma sam mu rekao da mora doći u United, a on je rekao 'da želim da budem prvi Hrvat koji igra za Manchester United", prisjeća se Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer se na kraju nije desio.

"Na kraju je sve propalo. Pričao sam sa Davidom Gillom i Fergusonom, ali oni su već dogovorili transfer Kagawe. Luka je otišao u Real Madrid, a ostalo je historija", završio je Ferdinand.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi