Ferdinand: Real je tim koji stari, Hazard je tamo otišao u pogrešnom trenutku

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda

Ferdinand: Real je tim koji stari, Hazard je tamo otišao u pogrešnom trenutku

Eden Hazard je ovog ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid, ali karijera u novom klubu mu nije počela onako kako je očekivao.

Hazard ima dosta problema sa povredama, a sinoć je dobio priliku za igru protiv PSG-a, ali bolje da nije. On i Real su izgubili sa čak 3:0 u 1. kolu Lige šampiona.

Jedan od onih koji smatraju da je Hazard otišao u Real u pogrešno vrijeme je nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

On smatra kako je Real tim koji stari i oko kojeg nema mnogo iskri, a to bi se trebalo loše odraziti i na Hazarda.

"Kada dođeš u novi klub, posebno veličine kao što je Real Madrid, moraš zaslužiti pravo da prema tebi ide svaka lopta tokom utakmice", kaže Ferdinand na početku razgovora za BT Sport i nastavlja:

"Bojim se da je otišao tamo (u Real) u pogrešno vrijeme. To je tim koji stari, nema napretka, nema nikakvih iskri oko njih u ovom trenutku. To će uticati i na njega i odraziti se negativno na njega dugoročno gledano".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je zuaista loše ušao i u ovu sezonu i već je napravio nekoliko kikseva koje niko nije očekivao. Čini se kako je ova generacija Kraljevskog tima zaista pri kraju i kako navijači ni ove sezone ne mogu očekivati velike rezultate.

Kada je u pitanju Hazard, on je ove sezone odigrao po jedan meč u La Ligi i Ligi šampiona. U strijelce se još nije upisao, a ukupno je odigrao svega 100 minuta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Svaka cast, konacno da neko ispravno kaze..Hazard je otisao u 29 godini u Real(najbolje godine ostavio u Chelseau a placen 100 miliona)..ima igrati jos 2, max 3 sezone..primjera radi Bejlu je 30, a kako je dosao, non stop je NA NOZU, jos je donio BITNIH TROFEJA..
4 0
Grohot
Prvi put da se da reci da je u pravu(Rio)!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi