Ferdinand za loše igre Chelseaja okrivo Nemanju Matića

Stao u odbranu Johna Terryja

Ferdinand za loše igre Chelseaja okrivo Nemanju Matića

A. Beganović

Aktuelni engleski prvak, Chelsea, sezonu nije otvorio kako su se nadali u ovom klubu, a otočki mediji već danima raspravljaju o tome ko je kriv zbog loših rezultata Plavaca.

Iako su u posljednja dva susreta upisali dvije pobjede od kojih je jedna protiv velikog rivala Arsenala, Plavcu su i dalje na meti kritika britanske sportske javnosti.

Polemiše se o lošoj odbrani Chelseaja, a mnogo je onih koji smatraju da iskusni John Terry više ne može igrati na vrhunskom nivou. Međutim, legendarni engleski defanzivac Rio Ferdinand se s tim ne slaže i on smatra da je glavni problem loše Chelseajeve igre srbijanski zadnji vezni Nemanja Matić.

"Svi starimo, ali Terry je i dalje sjajan defanzivac. On nikada nije bio brz, ali je uvijek igru sjajno čitao. Čini mi se da se prstom upire u pogrešnog čovjeka. Terry neće reći da je kraj jer je rođeni borac i čekat će svoju šansu", izjavio je Ferdinand, a zatim je "opelo" po Matiću.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Matić je problem, prošle godine je igrao vrhunski i odbrana je bila zaštićena. Takav tip igrača treba svakoj ekipi, no ove sezone on djeluje umorno, nema svježine, niti intenziteta u igri. Kada on nije na nivou na kojem treba biti, onda odbrana gubi čvrstinu. Znam to, sa Chelseajem je uvijek isto. Sjetite se koliko im je značio Makelele", zaključio je Ferdinand.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.