Lončar donio trijumf Ferencvarosu, debi upisao Kodro
FOTO: fradi.hu

Pripremna utakmica

Lončar donio trijumf Ferencvarosu, debi upisao Kodro

H. Zilić

Mnoge evropske fudbalske lige proljetni dio sezone nastavljaju u mjesecu feburaru, pa tako klubovi januar iskoriste za zimske pripreme kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstvenih akcija.

U sklopu zimski priprema odigraju i nekoliko prijateljskih utakmica, a aktivni su i mađarski klubovi u pripremama za drugu polusezonu.

Za bh. javnost svakako je zanimljiv Ferencvaros koji je kolonija bh. fudbalera jer dres ovog mađarskog kluba nose Gojak, Ćivić, Bešić, Lončar i odnedavno Kenan Kodro.

Upravo je Ferencvaros dana odigrao prijateljski duel protiv Mezokovesda i upisao trijumf 1:0.

Igralo se 2 x 35 minuta, dakle jedno poluvrijeme je trajalo 35 minuta, deset manje od fudbalskog pravila.

Ekipe su tek na početku zimskih prirpema i današnja utakmica je bila značajna kako bi fudbaleri osjetili loptu nakon pauze.

Oglasi

Pobjedonosni pogodak za Ferencvaros u današnjoj utakmici dao je naš Stjepan Lončar u 24. minuti utakmice, a svoj debi upisao je i Kenan Kodro.

Ferencvaros je igrao sa dva različita sastava u oba poluvremena.

U prvom poluvremenu igralisu: Varga Á. – Botka, Aaneba, Cissé, Civic – Maiga, Loncar – Katona, Szabó Sz., Kehinde – Pesics.

U drugom poluvremenu igrali su: Szécsi – Makreckis, Wingo, Baráth, Ramírez – Abu Fani, Besic, Gojak – Haraishvili, Kodro, Lisztes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi