Dejan Stanković nije mogao čekati ljeto: Kenan Kodro potpisao, bivšem klubu 600.000 eura
U Mađarskoj zabio 11 golova, Deki Stanković je odmah odlučio da ga dovede u redove mađarskog velikana Ferenca. (Foto: SportSport.ba/ EPA)

Briljira u Mađarskoj

Dejan Stanković nije mogao čekati ljeto: Kenan Kodro potpisao, bivšem klubu 600.000 eura

E. Škorić

Bosanskohercegovačk doduše odnedavno bivši reprezentativac Kenan Kodro (30) oduševio je igrama u Mađarskoj, ali tu će i ostati, no ne u Fehervaru.

Kodro je u ovoj sezoni postigao 11 golova na 18 mečeva i prvi je strijelac, a trener Ferenca Dejan Stanković tražio je da ga uprava mađarskog velikana odmah dovede.

Iako je imao ugovor s Fehervarom do kraja sezone, Stanković je našeg golgetera želio već ove zime i danas je prema neslužbenim informacijama Kodro potpisao, te se očekuje da klub ozvanični ugovor. 

Navodno je Ferencvaroš platio 600.000 eura obeštećenja za sjajnog reprezentativca BiH, koji će pojačati koloniju bh. igrača u ovom velikanu. Transfer je večeras i potvrđen zvanično.

Oglasi

Za Ferencvaroš trenutno nastupaju Amer Gojak (26), Eldar Ćivić (27) i Muhamed Bešić (31), pa Kenan u slučaju dolaska ne bi imao većih problema sa prilagođavanjem.

Prethodno je Kodro, sin bivšeg bh. selektora Mehe Kodre, nastupao za Real Sociedad B, Osasunu, Mainz, Grasshoppers, Kopenhagen, Athletic i Valladolid.

Prelazak u Mađarsku se čini kao jako dobar potez i on želi da nastavlja igrati u toj zemlji, a nadamo se da će u Ferencu biti starter i da će pružati dobre partije, a po svemu sudeći neće doći u martu jer se ranije prošle godine odrekao nastupa za Zmajeve.

Oprostio se od dresa bh. reprezentacije nakon svih dešavanja i ekspresnog otkaza njegovom ocu na klupi.

"Sretan i ponosan zbog 7 prelijepih godina igranja za fudbalsku reprezentaciju moje Bosne i Hercegovine! Hvala svima koji su pomogli da moji snovi postanu realnost., hvala saigračima, trenerima i svim ostalima s kojima sam imao čast sarađivati sve ove godine.

Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem. Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije.

Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti", napisao je Kodro.

30-godišnji Kenan Kodro ima 15 nastupa u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine i dva data gola. Bio je strijelac u mečevima protiv Gibraltara (kvalifikacije za SP) u septembru 2017. godine, te protiv Buigarske za pobjedu u prijateljskoj utakmici u martu 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti